Close
4 slags sunde, lækre pandekager
facebook pinterest twitter

4 slags sunde, lækre pandekager

Avatar
sultneunger 6 juni 2018, 13:14

    majspandekager, pandekager med sød kartoffel, ærtepandekager, grøntsagspandekager, BLW, babymad, tumlingemad, frokostPandekager her, der og alle vegne!

Jeg elsker at lave pandekager. Jeg elsker at spise pandekager. Og jeg elsker at servere pandekager for mine børn. Som også elsker pandekager;)

Jeg har efterhånden en del forskellige opskrifter på pandekager, som ikke er den traditionelle, flade, franske crepe – som dog også er vidunderlig og som jeg altid vender tilbage til. Især når der skal smovses. 

4 bud på skønne, sunde pandekager

Her vil jeg komme med 4 bud på 4 forskellige slags sunde pandekager, som du kan lave til frokost til baby, til tumlingen og til dig selv. De smager skønt, er nemme at lave og så kan de spises med god samvittighed fordi de indeholder grøntsager og er mættende. De er perfekte til baby led weaning (BLW), fordi deres små buttede størrelser gør, at de passer perfekt til små, fedtede børnehænder. 

 

Bon Appetit!

 

Ærtepandekager

ærtepandekager, BLW, Babymad, tumlingemad, frokost

Kan serveres fra 6+ måneder.

Ingredienser

  • 1 dl ærter **fra frost.
  • 0,5 dl havregryn
  • 0,5 dl hytteost
  • 25 gram fetaost
  • 1 stk æg

Sådan gør du

  1. Hæld ærterne op i en lille skål og hæld kogende vand over dem. Lad dem stå sådan imens du klargør de andre ingredienser.
  2. Hæld æg, feta, havregryn og hytteost op i en foodprocessor/blender/minihakker og blend det sammen.
  3. Tilsæt ærterne og blend igen til du har en jævn masse.
  4. Tag en mellemstor pande og sæt den på middel varme. Læg en klat olie eller smør på.
  5. Brug en almindelig spiseske som mål for dine pandekager. Steg til de har fået en lysebrun farve på begge sider og de føles faste.
  6. Server:)

Lækre Glutenfri Grøntsagspandekager

grøntsagspandekager, glutenfri, BLW, frokost, babymad, tumlingemad

 

Uden mel, men spækket med sunde sager. Perfekt til baby fra 6-7 måneders alderen. Giver ca. 6 stk

  • 1/4 stk squash, fintrevet
  • 1/4 stk peberfrugt, fint hakket
  • 1/2 stk gulerod, fintrevet
  • 1 stk æg
  • 20 gram kikærtemel / alm. hvedemel
  • 1 spsk smør / olie til stegning
  • 15 gram parmesan, revet

Sådan gør du

  1. Riv squash og gulerod fint. Put det herefter op i en si og pres væden ud.
  2. Læg squash og gulerod op i en skål og tilsæt peberfrugt, æg, ost og mel og bland massen godt sammen.
  3. Tag en stor pande, hæld fedtstoffet på smelt ved middel varme.
  4. Med en spiseske eller is-ske, lægger du klatter af dejen på panden og flader dem lidt ud med en gaffel. Steg i 3-4 minutter på hver side.Sød Kartoffel-pandekager

Sprøde Majspandekager

majspandekager, frokost, BLW, babymad, tumlingemad

Kan serveres fra 6 – 7 måneder, men i øvrigt nydes af alle! 

  • 1 dl hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 spsk finthakket løg eller forårsløg
  • 1 stk æg
  • 1 dl mælk
  • 140 g drænede dåsemajs **Svarer til en lille dåse
  • fedtstof til stegning

Sådan gør du

  1. Bland mel og bagepulver i en mellemstor skål
  2. Pisk ægget og mælken ud i melblandingen indtil dejen er jævn
  3. Bland løg og majskerner i dejen.
  4. Varm en middelvarm pande op med dit foretrukne fedtstof og læg spiseskefulde af dejen på panden, så du får små runde pandekager. Steg på begge sider, til pandekagerne er gyldne.
  5. Server med en salat eller små grøntsagshapsere

Pandekager med sød kartoffel

Pandekager med sød kartoffel, frokost, mellemmåltid, BLW, babymad, tumlingemad, sundt

Kan serveres fra 6 måneder. Giver ca. 7 pandekager.

  • 1 stk stor sød kartoffel
  • 2 stk æg
  • 0,5 tsk kanel (valgfrit)
  • 1-2 spsk fedtstof til stegning

Sådan gør du

  1. Skræl og skær den søde kartoffel ud i grove tern og kog til den er helt blød. Det tager ca 20 minutter.
  2. Mos kartoflen med en kartoffelmoser eller i en blender og bland æggene samt evt. kanel i.
  3. Varm fedtstoffet op på en pande ved middel varme (jeg brugte smør) og læg herefter spiseskefulde dej på panden. Flad dem lidt ud.
  4. Steg i 5-7 minutter og vend først pandekagen, når den ikke længere sidder fast på panden. Steg den anden side i ca 3 minutter til farven er gylden, og den er brunet lidt i kanterne.
  5. Læg dine pandekage på en rist og lad dem køle lidt ned før du serverer dem.
  6. Server og spis evt. lidt sirup til (på nær baby selvfølgelig;))

Ang. kanel og babyer

Din baby må maks få 1/4 tsk kanel i gennemsnit om ugen. Hvis du bruger ægte kanel, må mængden gerne være større. Da baby ikke spiser alle 7 pandekager, men du sikkert også skal have et par stykker og måske også storebror eller søster, så burde det være ok, at du putter lidt kanel i dejen.

Frysning

Pandekagerne kan godt fryses og derefter tøs op i mikroen eller på panden i et par minutter.

 

Skal det være mere sødt? Så prøv min opskrift på Arme Baby Riddere. De er såååååå lækre og er bestemt også babygodkendt!