Close
Opskrift på Arme Baby Riddere
facebook pinterest twitter

Opskrift på Arme Baby Riddere

Avatar
sultneunger 30 maj 2018, 12:54

Arme Baby Riddere / Babymad / BLW

Jeg elsker morgenmad. Som i – virkelig ELSKER – morgenmad – og derfor elsker jeg også de her arme baby riddere. Det aller bedste ved at være på hotel – uanset hvor henne i verden – er morgenmaden. Jeg vælger ligefrem hotel efter morgenmaden. Jeg elsker den der kæmpe buffet med frugt, pandekager, æg, brød, yoghurt, kage, kaffe, juice – ALT hvad hjertet begærer. Og jeg elsker, at man kan sidde og tage sig tid til bare at…spise? Ok, nu lyder det som om jeg er på hotel hele tiden. I wish. Aiiiii hvor jeg godt gad at være på hotel lige nu!? 

Mit drømmescenarie om hotelmorgenmad indeholder sjovt nok ingen krævende børn. Nej, i min fantasi er jeg der helt alene. Udhvilet og henkastet lækker. Og overskudsagtig. Klar til lige at svømme mine obligatoriske 1500 meter i den lækre infinity pool. Efterfulgt af en kropsmassage og pedicure. 

Tilbage til virkeligheden. Sidste gang var til min nieces bryllup i 2016 (!!!) i Malmø. Jeg husker, at morgenmaden levede fuldt op til forventningerne. Og så husker jeg også, at det var lige netop der, Nellie blev lavet;) 

Nu til sagen. Nellie elsker OGSÅ morgenmad. Hun spiser gerne 2 gange morgenmad. Den første er som regel havregrød (boooooring – men hun elsker det!) og den anden er når alle andre står op.

I weekenderne kan jeg godt lide at lave lidt ekstra ud af morgenmaden. Altså for min egen skyld,- det har du fattet nu, ik? 

Men nu hvor de der børn jo lissom også skal spise, så kommer de her Arme Baby Riddere ind som en handy crowd pleasing løsning. De smager SÅ godt! 

I virkeligheden er det lidt det samme som arme riddere, eller french toast. Men fordi baby ikke må få for meget kanel eller sukker, kommer der her den universelle løsning på det problem; banan. Lækker, sød, halvkaramelliseret, smørstegt, vidunderlig banan. På brød. Bundet sammen af æg. 

Det er super nemt at lave de her arme riddere – jeg har flere gange præsteret det med Nellie i bæreselen. De skal helst spises med det samme, så er det lækrest. Men til nøds kan du godt gemme dem i køleren til senere på dagen. Faktisk fungerer de også perfekt som mellemmåltid – når som helst på dagen. Det bliver lidt kageagtigt, og det skal man ikke kimse af, vel?

Opskrift på Arme Baby Riddere


 • 3 skiver fuldkornsbrød (fuldkornstoast fungerer rigtig godt da det er nemt at skære ud og har en god, blød konsistens)
 • 1 banan
 • 1 æg
 • 2-3 spsk olie eller smør til stegning
 • 20 ml mælk (jeg bruger komælk men mme kan helt sikkert også bruges)

Sådan gør du

 1. Skær brødet i stænger så de passer til babys fingre
 2. Mos bananen i en skål
 3. Rør ægget ud i bananen
 4. Tilsæt mælk og rør rundt
 5. Dyp nu brødet i æggeblandingen. Det skal ikke ligge der længe, bare vædes til.
 6. Steg ved middel varme brødstængerne på en pande. De skal ca have 2 minutter på hver side. Tag dem af når de er lysebrune i farven.
 7. Server lune

Hvornår må min baby spise Arme Baby Banan Riddere?

Opskriften indeholder ikke noget, som baby over 6 måneder ikke må spise. Det eneste du selvfølgelig skal være opmærksom på, er det mund – og håndmotoriske. Hvis baby allerede nu er vænnet til andet mad end pure og mos, så skal du prøve dem her. Arme Baby Banan Riddere passer perfekt i babys hånd og konsistensen er så blød, at de sagtens kan “tygges” og sluges uden det store besvær.  Og vigtigst; DU vil også elske dem. Og resten af familien:)