Close
Man må godt når det er koldt eller…
facebook pinterest twitter

Man må godt når det er koldt eller…

Avatar
supermor 11 november 2016, 18:42

Det er ingen hemmelighed, at jeg er en sukkergris. Jeg prøver virkelig at tage mig sammen i det store og hele. Det lykkedes da også de fleste dage, at indtage et godt, sundt og nærende måltid både morgen, middag og aften. Så er der bare lige alle de andre tidspunkter på dagen.

Hvis jeg var på job, ville jeg spise frugt, grønt og nødder som formiddags- og eftermiddagssnack. Jeg er ikke på job. Jeg er hjemme på barsel med Lillebror.

Nogle dage har jeg ikke fået så meget søvn og der nærmest kalder slikskabet på mig (selvom det efterhånden er et sølle udvalg). Det er selvfølgelig en kortsigtet mængde energi, man får gennem raffineret sukker, men den kommer hurtigt og det føles godt lige når det indtages. Knap så godt efterfølgende. En ti minutters træning på stuegulvet til en træningsportal på youtube får hurtigt bugt med den dårlige samvittighed – til stor morskab for Lillebror.

Her i den kolde tid er det blevet slemt. Er der en skjult legalisering af større indtagelse af søde sager, når temperaturen rammer frysepunktet? Måske. Min lyst er i hvert fald større. Personligt er jeg blevet svært glad for varm kakao med flødeskum. Store mængder flødeskum. Især efter en barnevognstur. Skabet er dog ved at melde udsolgt på både chokolade til at smelte og kakaopulver. Spørgsmålet er nu: Skal jeg fylde hylderne med de knap så sunde lækkerier eller droppe det og satse på, jeg får mig en ny, sund spisevane som formiddags-, eftermiddags- og aftenhygge?