Top fem grunde til at nybagte mødre må spise mere chokolade end resten af familien

Lidt mere chokolade, tak… Kender du det? Hvis du kan svare ja, så kender du også det løftede øjenbryn fra din bedre halvdel eller når kassedamen påpeger, du har lidt siddende på kinden, tøjet eller i håret. Sagen er den, at man som mor, og især nybagt mor, altså godt må spise lidt (læs: MEGET) mere chokolade end resten af familien. Grundene er simple:

1) Trætheden er ved at få overtaget ovenpå søvnløse nætter. Jeg-må-holde-mig-vågen-og-chokolade-er-det-eneste-der-virker.

2) Mit tøj lugter af gylp og måske også lidt remuladeafføring, håret trænger (som i TRÆNGER) til en tur hos frisøren og de eneste jeg forsøger at imponere i dagligdagen er sundhedsplejersken og postbudet – kæresten må tage mig som jeg er. Chokolade er vist egentlig det mindste problem.

3) Jeg ammer og skal derfor have ekstra energi til at videregive til babyen. Måske burde det være gulerødder, men barnet vokser altså alligevel. Hvis der gives flaske, så kræver det altså også energi; at koge, blande og sidde med babyen på armen.

4) Jeg er voksen og bestemmer selv! Virkelig! Eller i hvert fald når ingen kigger.

5) En baby har vokset sig stor og stærk i min mave for derefter at blive presset ud af mit aller helligste. Jeg kan spise hvad fanden jeg har lyst til.