Close
Ups… Jeg har stjålet
facebook pinterest twitter

Ups… Jeg har stjålet

Avatar
supermor 18 juli 2016, 10:37

Ja, overskriften lyver ikke. Jeg er blevet tyv! Det var nu ikke med vilje. Faktisk giver jeg ammehjernen skylden (som alle jo ved, man må bruge som undskyldning til de uforklarlige fejl, man laver de første par år efter fødslen). Sagen er den, at jeg lige skulle købe lidt småting, deriblandt en lille æske mintpastiller (som ikke engang var til mig selv). Efterhånden som jeg fandt varerne, lagde jeg dem ovenpå barnevognen. Jeg endte ved selvbetjeningskassen og scannede det hele. Troede jeg. Jeg placerede derefter varerne under barnevognen. Da jeg kom hjem tog jeg liften op og der, lige under liften, lå den lille æske mintpastiller. Tydeligvis ikke længere sammen med de andre (betalte!) indkøb. Jeg panikkede. Hev pungen op af tasken og fandt bonen frem. Der stod ikke mintpastiller på den. Jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre.

Skulle jeg gå tilbage til butikken og bekende min synd? Skulle jeg ringe til butikken? Skulle jeg smide æsken ud og købe nye? Skulle jeg lade som ingenting?

Min dårlige samvittighed var ved at æde mig op, så de kunne hverken beholdes eller smides ud. Jeg havde dog heller ikke lyst til at gøre butikken opmærksom på min lille fejl.

Løsningen blev at jeg den næste dag trillede ned i butikken igen. Jeg havde gemt æsken med mintpastiller i siden på barnevognen. Nonchalant lagde jeg en pose bananer ovenpå barnevognen og ligeså fik jeg den den lille æske op af sidelommen og op til bananerne. Jeg gik hen til selvbetjeningskassen og scannede både bananer OG mintpastiller ind. Jeg blev ikke opdaget og min samvittighed havde det straks meget bedre.

I mit stille sind krydser jeg fingre for, at butikken ikke har haft status lige præcis mellem de to dage og jeg dermed har lavet kludder i optællingen af mintpastiller og samtidig bilder jeg mig selv ind, at jeg umuligt kan være den eneste, det er sket for, vel’?