Magtkamp mellem mor og datter!

Jeg har måtte erfare at jeg har fået mig et skønt lille barn som er omtrent lige så stædig som jeg selv og hun giver mig kamp til stregen   😎

Den første “magtkamp” startede allerede på hendes anden levedag. Hun gad ikke ammes! Hun havde spist så fint det første døgn, men pludselig sagde hun fra og skreg og skreg hvis jeg lagde hende til brystet. 11 timer nåede der at gå inden sygeplejerskerne gav os tricket med en lokketår, som så endelig fik hende til at tage fat. Sådan skulle vi gøre i en hel uge, hvor vi kæmpede og jeg hulkede når det ikke fungerede, indtil jeg blev rådet til at bruge ammebrikker. Derefter var der ingen problemer – udover svamp på brystvorterne og nedsat mælkeproduktion – en måned senere smed vi brikkerne 😀  1-0 til mor!

Kender du kampen om søvnen?

Kun en uge gammel begyndte hun allerede på magtkamp nummer 2. Vi ville nemlig gerne have at Hailey skulle sove til middag. Det var Hailey ganske uenig i! I hvert fald hvis hun skulle sove for sig selv. Nej nej, man sover MEGET bedre i mors, fars eller hvilke som helst gæsters arme. Har du hørt det der med at når baby sover skal mor sove? Alle siger det! Men hvad dælen skal man gøre når ens baby nægter at sove andre steder end dine arme? Så tænker du sikkert ”jamen, kan du så ikke bare lægge dig i sofaen og sove med hende i armene?” NEJ! Det ville hun nemlig heller ikke! Så snart jeg havde gået stuen rundt 20 gange og hun endelig var faldet i søvn og jeg så laaangsomt og forsigtigt prøvede at snige med ned i sofaen, jeg behøvede ikke engang ligge godt, bare jeg lige kunne få lov at ligge og lukke øjnene… Så vågnede den lille bandit og stak i et vræl. Indimellem lykkedes det mig dog at falde i søvn siddende og lige nuppe mig 15-20 min. Dette var hverdagen de første par måneder. Status – 1-1.

På billedet her ser du min veninde som kom og holdte Hailey, så jeg kunne få mig en hel times lur.

Endelig kan mor sove

Endelig kan mor sove

 

”Okay”, tænkte Hailey så omkring 3 måneder gammel, hvor hun har lært at falde i søvn ude i barnevognen på altanen. ”I har måske lært mig at sove i barnevognen, men så gider jeg bare kun sove 30 min af gangen!” og den stil kørte vi så lige i 3 måneder. Man når jo kun lige på toilettet, så skal der prioriteres, vil du have en powernap eller vil du have noget at spise? Glem alt om mor tid! Det hedder bare så-praktisk-som-overhovedet-muligt tid! Og scoren kommer nu op på 1-2 til Hailey.

Omkring 4 måneder gammel begynder vi at indføre godnatritual. Works like a charm! Følger den faste rutine hver aften og slutter af med en gang elefantens vuggevise. Med det samme lukker den lille engel øjnene og sover et sted mellem 19-20, så mor og far har aftenen for sig selv. Ingen magtkamp! Men jeg tillader mig alligevel at give mig selv scoren 2-2  😛

Så kommer vi til maden… Det går faktisk helt okay i starten med at få den kedelige majsgrød og risgrød ned. Mor her som elsker at stå i køkkenet, kaster sig hurtigt videre over alle mulige grøntsager og begynder at lave lækker mos. Hmmm nej tak mor, det har faktisk ikke den store interesse. Færdig crap mos fra Hip og Semper? Jo tak, hvor lækkert, det glider lige ned! ??? (jeg har dog ikke givet helt slip på det endnu og laver altså stadig hendes mos selv, selvom hun kun spiser ganske lidt)

Vi har siden 6 måneder måtte køre delvis skemad og BLW, alt efter hvad der lige passer prinsessen, så 2-3 til hende.

Magtkamp ender med BLW og mad over det hele

BLW=mad alle vejne 🙂

Hmmm 7 måneder gammel, 3 måltider om dagen… kunne man mon prøve at begynde at vænne hende fra brystet om natten så mor kan få lidt mere søvn? Skal jo snart tilbage på job. Efter påske begynder mor og far at tage kampen.

Det bliver starten på den største magtkamp!

Det går super de første 2 nætter, så er det ligesom om hun regner den ud og hun har straffet mig lige siden! Før vågnede hun 3 gange mellem 20-05. Nu er det med halvanden til 2 timers mellemrum, selvom jeg for længst har kastet håndklædet i ringen og ammer det stakkels barn hver gang hun vågner og beder om det, men hun tilgiver mig ikke så let. 2-4!

Velfungerende godnatritual? Nej det gider hun da heller ikke følge længere! 2-5 😐  (dog er vi laaaangsomt, ved at være nogenlunde tilbage)

Mad??? Nul putte, kan du stikke mig de der mælkefyldte babser eller i hvert fald bare det højre, som jo er det eneste jeg gider at spise af (se hvordan det ser ud HER). Det eneste måltid jeg kan få i hende er morgenmaden, men KUN hvis jeg laver majs eller risgrød. Ingen havre eller øllebrød! Og hun skal have lov til at føre skeen SELV. Frokost kan indimellem lade sig gøre, men så skal det være Arlas organic grød, eller noget lækkert fisk hun kan spise i små stykker. Far kan give hende hvad som helst. Aftensmaden er helt og aldeles forbudt for mor. Jeg må ikke engang være til stede, så nægter hun at spise. Det er kun far der må give hende mad med ske om aftenen! Resten af tiden hænger hun i babsen på mig og kan næsten selv hive den frem, hvis jeg ikke lige er hurtig nok.

Magtkamp om maden

Når man insistere på at ville styre skeen selv!

Så vi ender vidst på 2-6 til vidunder barnet  😉

Ville jeg gøre det hele en gang til? JA selvfølgelig vil jeg da det  🙂 jeg elsker jo den lille ballademager! <3