Det er svært at rejse med tvillinger

tvillinger-ferie

…eller er det?

Jeg hører ofte fra forældre med mindre tvillinger, at de aldrig rejser nogen steder, for de er usikre på, om det bliver for svært og for besværligt. Men her er den gode nyhed: Det er det ikke!

Næsten tværtimod. Tvillinger får masser af positiv opmærksomhed – og især i sydeuropæiske lande og i Asien – og mange steder står folk i kø for at hjælpe, passe, nusse osv.

Du skal derfor ikke droppe tanken om at rejse med mindre tvillinger, ’alene’ fordi du tror, at det bliver for besværligt.

Jeg tænker, at hvis du – eller I – elsker at rejse, så skal I tage af sted uanset om I har 1, 2 eller 3 børn – eller tvillinger.

Som med så meget andet så er det mere vi forældres ’indstilling’ end antallet af børn, der er afgørende.


Udstyr
Jo, det kræver selvfølgelig ofte dobbelt udstyr med i kufferten, end hvis det var et par ’almindelige’ søskende med et par år imellem sig. Fx bleer – men omvendt, så har de også bleer i de fleste andre lande, så det går nok.


Antal voksne

Er dine tvillinger under 3-4 år, så er det da også klar en fordel at være to voksne af sted. Kan tvillingerne endnu ikke gå, så er det et ’must’.

Hvis I kan ’narre’ et eller to bedsteforældre eller et vennepar med, så har I et par ekstra hænder her – og måske får I chancen for en aften ude alene, mens bedstemor og –far tager sig af ungerne.

Alene af sted
Hvis du vælger at rejse alene med dine tvillinger, vil jeg anbefale at de er omkring 4-5 år gamle. Så kan de gå længere, uden at du skal bekymre dig om at skulle bære den ene eller den anden pga. af trætte ben. De kan også bedre give udtryk for, hvad de gerne vi have, og i det hele taget bedre klare sig.

Mine rejser med små tvillinger
Da mine drenge var omkring de 6 år havde jeg et job som ’anmelder’, og på et år rejste jeg med drengene til både Astrid Lindgrens Verden i Sverige, på Krydstogt i Middelhavet og til Disneyland i Paris – den sidste tur rejste jeg alene.

Bilturen til Sverige var ingen problemer, da ungerne sov det meste af køreturen – og i Astrid Lindgrens Verden er alt selvsagt indrettet til børn.

På krydstogtet fandt drengene sig hurtig til rette. Vi lærte dem som det første at finde nærmeste toilet, vores kabine, spiserestauranten og legepladsen på dækket.

Tvillinger

De eneste, de havde lidt svært ved, var at åbne de tunge døre på sådan et skib – men de fandt hurtigt ud af at stå og vente – eller smile, når de mødte nogen, og kigge på den lukkede dør.

Ombord på båden ’kæmpede’ personalet nærmest om at få lov til at lege med dem – mange af de ansatte havde selv små børn hjemme, som de savnede, så det var en win-win-situation.

Nogle af de mere traditionelle krydstogtgæster – ’gamle damer med blåt hår’ – elskede at snakke, lege og læse historier for drengene ved poolen.


Rejsefordele
En af de fordele ved at rejse afsted med tvillinger, er netop at der venter jer så mange positive oplevelser.

Du vil opleve at du får nemmere ved at komme i kontakt med andre mennesker, få hjælp og i det hele taget mere opmærksomhed. Specielt i de sydlige lande, vækker tvillinger stor opmærksomhed. Benyt dig af det, og få en SUPER fed tur.


Gode råd
Inden du pakker bikini og badedyr og siger arrivederci, er her lidt praktiske råd:

  • Planlæg hjemmefra, hvor meget du vil have ud af jeres ferie – og sæt forventningerne efter det. Små børn gider ikke flere timers museumsbesøg, men et enkelt kort besøg kan være spændende for alle.
  • Få de praktiske opgaver fordelt mellem de voksne, der skal med på rejsen (primært mad og putning).
  • Pak kun til de antal dage I skal være afsted (børn kan godt bruge det samme sæt tøj 2 gange på en ferie).
  • I behøver ikke at slæbe 120 bleer med – bleer kan også købes i andre lande.
  • Lad være med at stresse dig selv. Beslut dig for at det nok skal gå
  • Du skal ikke bekymre dig om maden til dine børn: I det land I rejser til, findes der også små børn, og de lever ganske fint 😉

 

Derfor: Lad dig ikke afholde fra at rejse på ferie med dine tvillinger, netop fordi det ER tvillinger. Giv i stedet dig selv og din familie en masse gode og dejlige oplevelser og minder med hjem i kufferten.

Når det er sagt, så ’kræver’ tvillinger – eller andre børn – ikke at rejse. Så hvis du/I kun overvejer at rejse udenlands, fordi at det ’gør man’, så drop det.

Børn – også tvillinger – har det bedst sammen med deres forældre – uanset om det er i Dubai eller i Dragør.
Rigtig god rejse.