Tvillinger - mere af det hele

 

Joan fik selv tvillinger i 1993, og det meste information om tvillinger var dengang baseret på gamle myter og skræk- eller rosenrøde historier. Joan besluttede sig derfor for at undersøge emnet til bunds og samle neutral, objektiv og ikke mindst håndterbare råd om hverdagen med tvillinger – på godt og ondt.

Joan har været med hele vejen – fra tvillinger absolut skulle være ens, til de absolut ikke måtte være det – og til i dag, hvor både læger og psykologer gør meget ud af at vurdere tvillinger individuelt og i forhold til deres tvillingetype – ikke kun om de er enæggede eller tveæggede men også forskellige råd alt efter, dels hvor meget tvillingerne deler i livmoderen, og efterfølgende også forskellige råd til tveæggede alt efter om de er af samme eller hver sit køn.

Joan var en overgang formand for Tvillingeforeningen FREJA, og hun har gennem årene hjulpet kommende og nybagte tvillingeforældre med deres spørgsmål og udfordringer. Joan arbejder pt. på endnu en bog om tvillinger – emnet er endnu ikke offentliggjort, men Min-Maves læsere bliver nogen af de første, der hører om det.

Joan er forfatter til ”Bogen om tvillinger 0-10 årog graviditetskalenderen til tvillingegravide ”Uge-for-uge-kalender – til dig, der venter tvillinger - og er mor til tvillingerne Rasmus og Mikkel.