32 uger scanning og vand i hovedet

Puha.. jeg har i dag været til 32 ugers scanning med mine drenge i maven, og det var desværre ikke problemfrit. sygeplejersken scanner og scanner og til slut fortæller hun mig at hun gerne lige vil ud og vende scanningen med en læge, da det viser sig at tvilling 2 er svær at scanne hovedet på, og at det desværre viser at hovedet er lidt større end gennemsnittet og at der er tegn på at der er tiltagende vand i hovedet. Hun forsøger dog at berolige mig, med at sige at det sagtens kan være en storm i et glas vand, da tv2 ligger rigtig besværligt, men at hun mener at jeg skal komme til en ekstra scanning om 14 dage, for at se om der er unormal vækst i hovedet, hvor jeg så vil blive scannet af en overlæge. Hun er enormt sød og tilbyder mig en scanning om nogle dage hvis det kan berolige mig, men at det så ikke er muligt at måle væksten på hovedet efter så få dage. – Oven på en hård nat med M & M, og træthed fra graviditeten, så fatter jeg måske ikke helt omfanget af hvad det er hun siger, men efter jeg er kommet hjem og der er ro i huset, så kommer alle bekymringerne.

Ude på hospitalet, har jeg forsøgt at google “vand i hovedet”, og har lært at det på lægesprog hedder Hydrocephalus. Der er er selvfølgelig letter og sværer grad, men fælles for alle tilfældene at babyen skal have en shunt indopereret i hjernen med en slange ned i maven, som derefter inkludere mange efterfølgende operationer, da slangen skal forlænges med at barnet vokser.

Udover dette, så er der også stor risiko for hjerneskade og et handicappet barn, og nu vælter alle bekymringerne frem. For kan vi klare det? Kan jeg klare det? Hvordan bliver livet for min lille søn, som næsten er færdig i maven, men som måske skal til at se frem til indlæringsvanskeligheder, fysiske handicap, mentale handicaps, konsekvenserne af en krop som ikke følger standarden? Og hvilken livskvalitet vil han få? hvordan kommer det til at påvirke mine andre børn?

Vi har ikke engang mødt ham endnu, og vi skal måske allerede til at tage livsvigtige beslutninger på hans vegne. 14 dage til næste scanning – lige pludselig følelse 14 dage som en ventetid på 14 år.