Den allerførste gang….

Den ene dag er du dig… du er kvalm, tung i kroppen, og måske med smerter. Du er højgravid, og selvom du har elsket det lille menneske i maven, siden de to streger viste sig, måske først siden scanningen, eller efter det første lille puf i maven – Men du er ikke mor endnu, ikke sådan rigtigt.

Men pludselig! Fra det ene øjeblik til det andet, (okay, så nemt var det ikke helt vel? 😉 ) så er du mor, og fra nu af, om man vil erkende det eller ej, så ser verden fuldstændig forandret ud, og alting kommer til at have en ”første gang, siden jeg blev mor”-følelse..

Her kommer dem jeg husker tydeligst <3

 

Op og stå…..

Okay, nu endte jeg godt nok også med en epidural der nærmest lammede hele min underkrop, men shit(!) jeg kom hurtigt til at ligne en 90 årig, der havde fået stjålet sin rollator.
De første 5 dage efter fødslen skulle jeg stadig have hjælp til at rejse mig, og det ”sjove” er, at det altså var den kære bagdel som virkede som om den var eksploderet!

 

“Hold kæft hvor kører folk vanvittigt!..” Udbrød min ellers fartglade forlovede, da vi endelig måtte køre hjem fra Rigshospitalet, efter vi var blevet overhalet af den 3. Cykel 😉 Så galt var det nok ikke, men aldrig har vores lille Citroën kørt så langsomt, og aldrig har det virket SÅ farligt at begå sig i trafikken, som da vores søn for første gang var med os i bilen.

shitty drivers

”Hej du snakker med Julie, jeg ringer angående min søn….”

Wouw! Jeg kan tydeligt huske hvordan hjertet pumpede i brystet på mig, da jeg havde sagt sætningen færdigt, da jeg skulle have resultatet på gulsotprøven på sygehuset.. Ikke af frygt for resultatet, jeg kunne jo godt selv se at min søn lignede en kineser – Men at ringe angående sin søn…Hold da op, først der tror jeg at det gik op for mig, at jeg var nogens mor. Jeg var for nogen, det min mor var for mig.
Det var et stort øjeblik, som jeg stadig bliver rørt af at tænke på..

Øhh far, jeg kan ikke skide :-O

Well.. Jeg har så også en sygehusuddannet far, og en meget åben familie, der ikke er bange for at kalde en spade for en spade, men hold OP hvor var det en angstprovokerende følelse, dét der med at lave nr 2..

Først og fremmest så var jeg bombesikker på at min livmoder ville vælte ud af mig, ved første pres, og derudover så skulle de der sting (som jeg IKKE turde kigge på i spejlet!) bare lige vove på at springe op! Det endte altså med at jeg sad der på toilettet og søgte råd hos min kære far.. Godt han ikke er sart 😉

 

image1-2

 

 

 

FORSIGTIG FOR FANDEN MAND! Nærmest skreg jeg af min stakkels forlovede, første gang vi vovede os ud i noget sexytime.. Vi var nok også startet lidt hurtigt, så nogen speciel rar følelse var det ikke.. Det foregik nogenlunde sådan her;

”AAAAV”

”AV?!??!”

AAAAAV?????

”HVORFOR STOPPER DU????”

”Fordi du ligger og græder skat???”

”Jamen jeg vil så gerne jo! Prøv igen! ”

Det blev hurtigt droppet, men efter et par uger, var det heldigvis en anden oplevelse 😀

 

images

* Hmm.. Mon ikke hun har lyst til at se et billede af min søn? *

Jeg har altid været en by glad-pige, glad for fest og farver og dansen på bordet, og nu nærmede det sig snart et år uden alkohol, uden dans, og uden at se mine savnede kollegaer på den bar jeg arbejdede inden jeg blev gravid.

NU SKULLE DET VÆRE!

2 Bacardi breezers senere væltede jeg dog mere eller mindre rundt, og viste billeder af min søn til fremmede mennesker, og måtte konstatere at jeg var blevet ”en af de typer”. 3 timer efter var jeg hjemme hos min lille familie igen, ha ha .. Vi prøver igen lidt senere 😉

fac1157bb40e5f4e5874c2d86b48c3b9

 

MIN BABY VIRKER! JEG ER EN GOD MOR!!

Behøver jeg overhovedet knytte en kommentar, til første bevidste smil? <3

image2

 

INFLUENZA! Shit… Første gang, både mand og jeg var fuldstændig nedlagt af (mande!)influenza og enormt høj feber, var Noah en måned gammel.. Jeg husker tydeligt den forstærkede smerte i kroppen, hver gang han skulle spise af de influenza-og ikke amme-tilvænnede-ømme babser, husker hvordan hans gråd lød en milliard gange højere end normalt, husker hvordan jeg i et mikroskopisk øjeblik havde lyst til at banke på hos naboen og sige; Her! Tag ham!!! 😀 Selvfølgelig kun indtil jeg fik et af de der nuttede førstegangssmil, men jeg husker tydeligt den første influenza, som det tidspunkt hvor det gik op for mig, at mine behov fra nu af var i 2. række..

images..

 

Nøjjj, hvor spilder jeg tiden her…….

Efter 2 måneder med max to timers søvn i streg, så sker det selvfølgelig lige pludselig, at den lille tyran herhjemme, begynder at sove længere stræk om natten. Er det lækkert? JEPS

Får man sovet mere af den grund? På ingen måde 😀

Næ, efter to timer vågner mor her som sædvanlig, og så gik de resterende 3 timer ellers med at tænke ”det kan ikke betale sig at sove han vågner lige om lidt”, og ”Shit, hvad hvis han ikke vågner igen nogensinde???”

Efter 5 timer overgiver man sig til søvnen, og hvad sker så? En ung herre med temperament er blevet sulten 😉

Jeg tænker der er overflødigt at nævne hvor mange gange man er ude for at tjekke vejrtrækning, første gang den lille skal sove ude i barnevognen? 😉

sleep

 

Åh ja,  det er næsten pinligt at se tilbage på de sjove småfejl, og pinligheder man lavede i starten.. “I starten” er i øvrigt noget underligt noget at skrive, da jeg kun har været “professionel” nybegynder-mor i snart 4 måneder. Jeg ved at der kommer mange flere “første gange” – som jeg kan grine af. Dette var de sjoveste indtil nu – Har I nogle andre? ;o)

Knus fra Noah og Julie<3