Det er på tide, at nogen siger det her!

….Okay, her komme mine ord om en tendens jeg tror der er meget gennemgående, i de forskellige termins/mødre/alt muligt grupper, der findes på facebook, og herinde på Min-mave, får jeg jokket nogen over tæerne undervejs, så er det beklageligt, men det er på tide at nogen sætter ord på!

Det her skulle oprindeligt have været et indlæg, om min holdning til de mødre der giver grød meget tidligt, og vænner deres børn til at sove mutters alene, indtil det slog mig: Hvad rager det i grunden mig, hvad andre gør?

Hvorfor er det, at man automatisk går ud fra, at folk har brug for råd og vejledning, som de ikke spørger om?

 

Alle nybagte mødre, skal finde deres identitet på ny.. I hvert fald på den ene eller anden måde; og selvom jeg hader at putte folk i kasser, specielt jeg selv – Så er det uundgåeligt at se, at der selvfølgelig er forskellige typer forældreskaber, og holdninger til samme emne.
Sat på spidsen, og for at nævne nogle stykker, så er der;

 

Samsoverne, dem der mener at baby skal sove på eget værelse, dem der går op i deres rutiner til punkt og prikke, dem der tager det hele som det kommer, der er dem der nyder barslen på sofaen uden planer, og dem der er af sted til aftaler hver dag, der er dem der ammer, dem der giver flaske, dem der giver grød fra børnene er meget små, og dem der ikke introducerer fast føde før 6 måneder, der er BLW’erne, der er dem der bager småkager, træner i træningscentre og har overskud, og dem (os ;-)) der nyder en velfortjent lur når baby endelig sover, dem der har børn der sover igennem, dem der aldrig sover, dem der holder barsel i et år, og dem der holder i 3 måneder, og sådan kan jeg blive ved, for mødre er mennesker, og mennesker kommer i alskens former og farver!

 

Og for at vende tilbage til topic, som jeg er rigtig godt træt af; så skal jeg starte med mig selv. Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor tilhænger af en meget ifavnsk opvækst for min søn, vi samsover, ammer, og han har stort set ikke taget en lur, der ikke foregår på mine babser – (Jeg kommer til at være en af de mødre, der står med en skrigende unge i Netto, og siger ”Mor kan godt høre du har lyst til Mars-bar, men nu skal vi hjem og have aftensmad, og det er helt okay at blive gal over det lille skat”, imens andre mødre vil tage sig til hovedet og tænke ”Så tag dog den mars-bar fra den unge, og vis ham hvem der bestemmer!”)

Ja før i tiden der kunne jeg nemt tage mig selv i at snige en bemærkning af, enten til eller om, mødre der gjorde det anderledes end mig. Jeg har ikke været ondskabsfuld, jeg har ikke været grov, men bedrevidende har jeg helt hundrede virket, blot fordi jeg følte at min metode var den bedste – Og det er jo logisk, ellers havde JEG jo ikke valgt den, vel?

Det var først, da en eller anden – ligeså snotirriterende som jeg – valgte at påpege at grunden til Noah sover dårligt er fordi han sover i min seng, og at jeg burde få ham ind på eget værelse, inden det er for sent!

Undskyld mig, men har jeg bedt om dit råd?

Næ, og er der nogensinde nogen der har bedt om mit?

 

Jeg stikker jo heller ikke grabberne ned i Bentes kurv, nede i selv samme netto hvor jeg vil stå om 3 år for at argumentere imod nødvendigheden af Marsbar til min søn, for at påpege at de der chokoladekiks bør skiftes ud med gulerødder, og har du seriøst tænkt dig at købe guldkorn til dine børn? – For det er sguda ikke mit problem!

Så hermed en opsang, for jeg ser det her ske hver eneste dag!
Findpuds retorikken lidt de damer, og lad være med at give råd som der ikke er bedt om.
OGSÅ når det kommer til hoppegynger, stole man kan sidde i før man ”må”, gravide der vasker hår med alm shampoo, eller børn der bruger (gud forbyde det!!!) vådservietter med duft :-0, mødre der samsover, mødre der vaccinerer, mødre der ikke vaccinerer – Alle gør det de føler er vigtigst for poderne!

Vi er alle sammen udstyret med et (eller flere) små mini-mennesker, og vi skal nok få forpurret den lille satan på den ene eller anden måde uanset hvad, og selv hvis du lever livet 100% helligt så skal din unge nok ende med allergi, eller ondt i ryggen, eller en kæmpe afhængighed af tv alligevel, fordi det er LIVET damer, der sker ting, og graviditet og opdragelse af djævle-yngel er ét stort virvar af tilvalg og fravalg, livet bliver meget nemmere når vi koncentrerer os om vores egne <3

 

image2-2

Her ses Noah, sammen med sødeste Ella. Hun er iøvrigt 100% flaskebarn, og sover i sin egen seng om natten ;o)
De ligner nu et dejligt team alligeveller 😉

Alt fra mig (Og Noah)

Knus