Med Min-Mave på tøsetur hos ZENZ

“Øhm.. Du ved godt du har dread-locks ikk?” … Kom det stille fra den søde frisør….

Forklaringen skulle findes i den håbløse forandring mit hår har taget, igennem graviditet hvor det strålede og voksede og blev hammer-tykt, og så amning hvor det faldt af i totter på hovedpuden. Når ja, og så tidspresset med en lille røver på 6 måneder – For at være ærlig, så er det en god dag herhjemme hvis jeg overhovedet når at rede mit hår.

 

zenz

Når – Anledningen til at jeg pludselig lå der hos frisøren og fik hovedbundsmassage og et kærligt spark bagi til at være god ved mit hår, skal findes sammen med Min-mave.dk holdet – Vi var taget på (velfortjent 😉 ) tøsetur, og hvorfor ikke gøre det, hos en frisør som ZENZ Copenhagen, der er SÅ bevidste om kvalitet, økologi og svanemærker?

 

vask

”Hmm.. Hvad skal vi gøre ved det?” – Spurgte hun kærligt, efter at de værste dreadlocks nænsomt var redt ud.
”Et eller andet!” var svaret – og vi blev enige om at gå nænsomt til værks. Ingen vilde frisurer eller farver til at slide på håret. Det slidte skulle af, mit hår skulle have fugt, og så skulle det ende med at være til at holde ud at se på igen.

MIG

Og så gik hun ellers i gang, med at redde projekt høstak, imens vi fik os en lang snak om hvad det der ZENZ rent faktisk er for noget…

 

For ZENZ er nemlig ikke blot en frisørsalon, men en af de (få – i forhold til antallet af almindelige saloner) grønne frisørsaloner vi finder i Danmark. For at blive Grøn Salon skal du være ekstra opmærksom på allergi og overfølsomhed, og så må ingen af dine produkter indeholde kemiske stoffer som er på ”grøn salons” –forbudt liste, afblegning må ikke komme i kontakt med hovedbund, og selv rengøringsmidler skal være økologiske.

Ja – Det lyder sundt og grønt alt sammen, men ZENZ er mere end det – De er gået ”all in” med deres egen (fantastiske…) svanemærkede produktserie. De laver deres egne økologiske hårfarver, og generelt er ALLE produkter du finder økologiske, lige fra shampoo til kaffen du får serveret.

 

PRODUKTER

 

 

“Og hvad så med de gravide og hårfarve?” Spurgte jeg, naturligvis. Og selvom at min søde frisør ikke ville direkte anbefale noget, så var det tydeligt at ZENZ gør rigtig meget for at undgå de farlige kemiske stoffer, og at rigtig mange gravide vælger at få farvet deres hår hos dem, NETOP for at undgå farlig kemi og allergirisko.
Hele brandet startede faktisk da chefen bag det hele, Anne-Sophie Villumsen selv blev allergisk overfor kemien hos frisørerne, hun besluttede sig for at tage sagen i egen hånd, med økologiske produkter.

Åh ja- Det var meget snak. Imens vi snakkede derudaf om deres produktlinje af shampooer, olier og egne hårfarver, så flyver totterne af mit hår, som var der ikke en dag i morgen. Og vupti! Fønnet og sat, og det ser SÅ sundt ud.

Undervejs i snakken har hun nået at fortælle mig en 8-9 gange at ”nu skal du altså huske og give det fugt” – Og det glemmer jeg aldrig, for hold OP hvor føles mit hår stærkt og blødt.

FÆLLES

Min-Mave pigerne omkring mig stråler også af lækkerhed – Det havde vi altså fortjent det her 😀 Hvis det ikke var fordi at min kære mand, som også er i min-mave-familien, farer rundt og knipser billeder med mit skrigende yngel på armen (Se lige deres søde selfie), så havde det også været afslappende – men pyt med det, for mit hår er sundt, og jeg må aldrig svigte det sådan igen.

NOAH Z

Og da jeg så kom hjem, med mit nyklippede hår og den der følelse af ”hvis der er NOGEN der rører mit hår, så går jeg AMOK” – Som man altid har efter et frisørbesøg (indtil man løfter en baby op der fordeler bondebrød med Philadelphia, som HAR været nede og vende – ud i det nyvaskede hår) – Så slog det mig, at det der med økologi og svanemærker aldrig havde sagt mig noget før. Før jeg blev mor, skulle produkter helst dufte så kraftigt som muligt, og være så syntetisk som det kunne lade sig gøre, men pludselig. Den dag, jeg fik ansvaret for noget større, så blev alting pludselig vigtigere.

Jeg blev interesseret i at passe på min krop, på naturen og på miljøet – og den følelse jeg fik lige der, besluttede jeg mig for at holde fast i, for hvor føles det rart at tage ansvar på dén måde.

 

Jeg endte med at have både en shampoo og balsam med hjem, og jeg må indrømme jeg var lidt skeptisk. Den naturlige duft fra aromaerne i balsammen virkede næsten for naturlig til at være gode, og lige inden jeg skyllede den ud slog det mig faktisk, at jeg var lidt bekymret for om mit hår nu ville ende så blødt, som det gør af mine sædvanlige parfumerede balsammer.

Og hvor tog jeg fejl.. Silkeblødt hår var jeg efterladt med, SÅ nemt at børste ud og så sundt.

mia

Her er Mia fra Min-mave med sit endelige resultat – SÅ lækkert og sundt hår, mit eget må vente med fotografering til imorgen, det har været offer for  omtalte 6 måneders-babygylp überalles ;o)

 

VI er fan af ZENZ! <3