Så slå dog brættet ned selv, kvinde!

……..Og det mener jeg faktisk.

Vi kender det allesammen, og jeg er ingen undtagelse; de beskidte sokker havner altid provokerende 30 cm væk fra vasketøjskurven, tallerkenen når aldrig helt ind i opvaskeren, og det er selvom vores kære mænd endda gør forsøget og skyller den af først; den ender på mystisk vis altid på bordet, lige over apparatet der endda klarer opvasken.

Det fyldte vasketøjsstativ kan de (mændene hvis nogen skulle være i tvivl) gå forbi 284 gange, uden at lægge tøjet sammen, og jeg har endda ikke nævnt de tomme toiletruller, der (hvis vi er heldige!) altid kan findes OVENPÅ skraldespanden på toilettet, og hvad med de tomme flasker i bilen, skraldet når de lige har bikset en sandwich sammen – eller tandbørsten der konsekvent aldrig rammer kruset efter morgentandbørstning?

TOILETRULLE

Det er pissehamrenderøvfucking-smadder belastende. Og vi har prøvet ALT, ikke sandt?

Forsøgt at spørge de stakkels mænd, hvad der går galt i processen. Forsøgt at forstå. Forsøgt at forklare – forsøgt at sætte ord på hvilken frustration det efterlader hos os som kvinder – ‘er det fordi du VED at der kommer nogen og gør det for dig???‘ Har vi frustreret skreget af mandfolket, og vi har set ham med det der tomme spørgende blik, der siger ‘altså…. Er det seriøst et par sokker der får dit blodtryk op omkring kogepunktet?’

Men frygt ikke, kvinde; for jeg har løsningen!

……Gør det selv!

Jeg er simpelthen nået frem til den erkendelse, at hvis jeg ikke længere lader mig hidse op over det, så er det faktisk ikke noget problem. Hvorom alting er, så er det faktisk MIT øje der generer, med sokker på gulvet. Hvis problem er det så? Det må være mit.

Og hvor nemt et problem, er det lige at løse – når man på 1,5 sekund kan smide sokkerne op i kurven?

Jeg er simpelthen nået frem til, at de ikke gør det for at genere os, de kære mænd. Og jeg kan jo se på aktivitetsniveauet til håndbold, når han er sammen med vores søn, eller når hans løn fra arbejdet går ind på kontoen – at doven, det er han altså heller ikke.

Så måske er han bare… Måske er DE bare. Anderledes fra os. Deres øjne bliver ikke irriteret af vasketøjet på gulvet, og de kan sagtens finde ro lørdag aften selvom der står tallerkner på køkkenbordet. Og skal vi nu ikke lade være med at forsøge at ændre al for meget på vores elskede, omsorgsfulde mænd – og give dem en chance for at være, ja; mænd?

Jeg tror nemlig ikke på, at det drejer sig om andet end forskellighed. Nu kan jeg kun tale for min egen – men det eksemplar jég har derhjemme, ville ihvertfald aldrig gøre noget for at gøre min dag mere besværlig eller frusterende med vilje. Det drejer sig bare om et anderledes mindset; og vi kvinder gør sikkert også noget som de finder smadderirriterende?

Jeg pjasker feks. Helt vildt med vandet når jeg er i bad – til stor irritation for den mandlige beboer i huset. Og hvis det har været en ekstra slem dag med sokkerne, så pjasker jeg bare lidt ekstra ;0)

Hav en dejlig dag og (snart) weekend – og husk nu at give jeres mænd en ordentlig møsser, og sæt pris på måden de gør tingene på<3

 image1