Min start på livet som mor

UngMor fortæller om at være ung gravid

Jeg vil starte med kort at præsentere mig selv og min situation.

Jeg hedder Nanna og er 18 år gammel.

Jeg er kærester med Dennis på 27 år og vi får en dreng til Oktober. For 2 måneder siden fandt vi til vores store overraskelse ud af jeg var blevet gravid.

Vi har snakket om børn sammen, men det hele var besluttet sådan at jeg skulle gøre min uddannelse færdig og at jeg stadig gerne ville være ung når jeg fik vores første barn.

Dennis ville helst ikke være over 30 år med sin første- Hvilket ikke var realistisk fra min side af 😉

Men nu blev jeg altså gravid, trods fast prævention, siden vi blev kærester.

Vi bor sammen i en 3 værelses lejlighed på amager og planen var også at vi ville flytte til noget større inden for den nærmeste fremtid, så pladsen til børn var der.

Jeg er i gang med at afslutte 3.G på gymnasiet og har et lille fritidsjob hos en Sushi restaurant, så det er ikke fordi pengene er store for mit vedkommende!

Dennis er ejendomsmægler og har en god uddannelse og fast job, så det er jo udelukkende ham der får tingene til at køre rundt.

Derfor har det også været svært at skulle kigge på hus eller andet, da det jo er begrænset hvad vi kan låne af banken, med min næsten ikke eksisterende indkomst!

Anyway, jeg blev gravid. Vi havde vores tvivl da det jo er en stor beslutning og en kæmpe omvæltning i livet og jeg drøftede også sagen med nærmeste familie, min mor og søstre.

Vi hældede dog hele tiden til at beholde det her barn. Det var først da vi kom til tidlig scanning for at se hvor langt jeg var henne, at jeg vidste jeg ville beholde det her barn 100%.

Det første jeg tænkte var ”Åh nej, tænk hvis der ikke er noget barn, selvom testene er positive” og hvis barnet var der ville jeg føle mig lettet!

Dennis havde det på samme måde, så selvfølgelig skulle vi have vores barn.

Familien tog det rigtig pænt, så længe vi kunne få det til at fungere og at jeg stadig kunne tage en uddannelse senere hen, efter min barsel.

Mine nærmeste veninder var også rigtig glade på vores vegne, men jeg har nok også altid haft ”mor-rollen” og virket som hende den ”gamle” i vores vennegruppe.

Der gik dog ikke lang tid før jeg fandt ud af, at jeg egentlig var sat i bås med det samme som en af ”De unge mødre”.

Første gang det gik op for mig var på Min-Mave.dk hvor jeg blev kontaktet af tilrettelæggere fra de unge mødre, i min privatindbakke, omkring medvirken i deres program.

Jeg blev faktisk stødt- meget stødt. Det er meget frækt at de overhovedet tillader sig at kontakte folk på den måde, hvis jeg var interesseret i at medvirke, ville jeg selv kontakte dem og det havde jeg ikke i sinde.

Da min graviditet så blev offentliggjort, fik jeg beskeder fra folk på Facebook om hvorfor jeg ville ødelægge min ungdom i stedet for at leve mit liv.

Men det er jo netop det her liv jeg har valgt, at blive mor og danne en familie sammen med Dennis, fordi det er det JEG har lyst til.

Hvis jeg havde behovet for at slå mig løs hver weekend og havde alt for mange interesser jeg skulle vedligeholde, så ville jeg jo ingen gang kunne slå mig ned med Dennis.

Jeg er jo en husmor nu og ”mor” for mine to små hundebørn i forvejen 😉

Jeg fik nok lidt mere opmærksomhed end jeg havde regnet med, venneanmodninger, en masse af dem- som om jeg lige pludselig var et interessant emne at følge, så folk kan se om jeg fejler eller klare den helt ok.

Eller måske nogle af dem bare gerne vil have en veninde med en baby de kan dutte på.

Jeg glemte for resten at nævne at min skole ikke ville have mig gående mere, da det var frustrerende for lærerne at have mig når jeg er gravid.

Det skal lige siges at jeg har været dårlig nogle måneder med kvalmer, så har været liiiidt fraværende.

Så nu jeg selvstuderende, jeg skal stadig til mine eksaminer, får stadig min hue og vogntur, så det er fint nok. Til gengæld går jeg glip af alt socialt.

Men jeg er glad for det liv jeg nu har valgt og ser frem til en masse oplevelser med min kommende familie.

Jeg har de veninder og venner jeg holder af og nogle skrider nok i svinget undervejs eller efterfølgende.

Det er helt okay, de skal ikke tvinges til at sidde og drikke kaffe med lillemor fredag aften, hvis der er noget andet der lokker.

Jeg får nok nogle nye veninder og venner som er samme sted i livet og på den måde løser det hele sig nok som det skal.

Det var så mit første blog indlæg med en lille præsentation af hvordan mit liv ser ud nu J

Fremover vil jeg forsætte med at blogge om mit liv, mine oplevelser under graviditeten, hvordan jeg bliver stemplet rundt omkring, mine følelser omkring dette og hvordan jeg vælger at lukke øjne og øre for det 😉

Og så ellers bare hvordan jeg/vi klarer mig/os undervejs!

Skal nok love at alle indlæg ikke bliver lige lange, men bliver sådan grebet af tasterne og skriver løs J

Mange knus fra UngMor_NF3