Boom Boom, babyboom.

Boom, boom babyboom

Boom Boom, babyboom.

Babyboom er der blevet varslet!. Sommeren skulle byde på en ekstra masse velkomster til en masse nye unikke børn.

Det er jo noget helt særligt hver eneste gang et nyt lille menneske kommer til verden. Hele den udvikling der er sket inde i maven, fra det første møde med sædcellen og ægget. Det kan ind imellem være helt overvældende at tænke på, hvad det er vi skaber når vi er gravide. En helt ny person kommer til os og den person bliver så altoverskyggende i vores liv, meget mere end det er at forstå når man går og venter sig.

Udvikling

Lige så vildt er det at tænke på hele den udvikling der sker, alle cellerne der er blevet til, organer, nervesystem m.m.  Alt det som fra naturens side er “programmeret” til at virke så vi fungere som mennesker. Hvor den programmering kommer fra vides ikke, men hvad vi ved er, at der er et særligt system i det hele. Lige fra hvornår hjertet forventes udviklet, øjnene, hørelse m.m.  Og det samme gælder den mentale udvikling. Den kender vi nemlig nogle meget præcise og målbare tegn på lige fra fødslen. De kære tigerspring.

Så boom, boom babyboom, alle I kære der er på vej, vi ønsker jer alt det bedste.

De vidunderligste hilsner

Vidunderlige Uger teamet

Tigerspring

Et spring er en pludselig forandring i barnets mentale udvikling. Det fortæller, at der sker et fremskridt. Udviklingsspring forekommer hos alle sunde børn omkring de samme alderstrin, hos den ene i stærkere grad end hos den anden. De sker i forbindelse med forandringer i hjernen, der medfører en ny opfattelsesevne. Et spring består af to faser:
1.    Den vanskelige periode, som er kendetegnet ved, at barnet er mere omklamrende, grædende og humørsvingende, end det plejer. Barnets udvikling kan stå stille eller måske endda gå tilbage. Forældrene kan blive bekymrede eller endda irriterede.
2.    En periode, hvor der bliver gjort nye opdagelser, eller hvor tingene bliver gjort på en ny måde. Barnet har fået helt nye interesser og er blevet mere selvstændigt.

Om de Vidunderlige Uger

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.d. og Hetty van de Rijt, Ph.d. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.
Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan læse mere om de vidunderligste uger på www.vidunderligeuger