Det er min, det er min, det er min…

Det er min, Det er min

Det er min, det er min, det er min…

Det er min! Jeg stod og hev i en tosset elefantbamse henne på Vuggeren, der var en af mine venner der troede, at han skulle tage den, men sådan leger jeg ikke. Jeg har nemlig lært sætningen “Det er min.” Når jeg siger det, så mener jeg det og så er det mit! Og en ting er sikkert, det er meget vigtigt for at mig at sige hele tiden.

Nå men min ven i Vuggeren var ikke helt enig på det punkt og så begyndte han at græde… som om det skulle være noget.

I starten da jeg opdagede poweren ved at sige”Det er min”, der kunne jeg (det må jeg indrømme) ikke helt rigtig finde ud af hvad der egentlig var mit. Far var i hvert fald ikke imponeret da jeg mente at bilnøglerne var mine. Lige der var jeg ret stædig og blev bare ved med at sige: det er min, det er min, det er min…

Jeg ved godt at det er pænt trættende at høre på, når jeg siger at det er min, men det er fedt. For det betyder jo, at jeg ved at noget er dit og noget er mit. Det så fedt med den mentale udvikling. At ramme spring ni har virkelig givet mit liv et helt nyt perspektiv… og i hvert fald også for mor og far J.

 

De vidunderligste hilsner

Fra den vidunderligste baby

 

En verden af pricipper – niende tigerspring

I “en verden af principper” vil du mærke, at dit ban nu kan udføre en lang række “programmer” mere fleksibelt, naturligt og tydeligt. De har så at sige “hævet sig op over stoffet”. Din tumling er ikke længere nogen baby. Det er nu blevet tid til at sætte grænser. Nu, hvor de er kommet ind i en verden af “principper”, hungrer de efter regler. De varierer i det uendelige for at lære dem at kende. På samme måde som de bliver sultent og har ret til sine daglige måltider, således har de også ret til regler. Og de fleste regler kan de kun lære, ved at du holder dem op for dem og det gælder frem for alt regler for social adfærd. Du skal gøre det klart for dem hvad der er rigtigt og forkert. Det tager de ingen skade af. Tværtimod; det er din pligt at lære dem regler. Og hvem er bedre til at lære dem end en person, der elsker det?

Om de Vidunderlige Uger

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.d. og Hetty van de Rijt, Ph.d. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan læse mere om de vidunderligste uger på www.vidunderligeuger