Dos and don´ts ved udviklingen af baby-talk.

Dos and don´ts ved udviklingen af baby-talk.

Dos and don´ts ved udviklingen af baby-talk.

Her er 8 gode tips til at komme godt fra start med baby-talk.

  1. Tal, tal og tal….
  2. Nævn så meget som muligt de ting din baby kigger på eller hvad din baby foretager sig. ’Sikken en sød hund’, ”Den hund hedder Nina”, ”Ae hunden blidt”.
  3. Læs en masse bøger sammen. Bøger er ideelle til at vise ting og samtidig kan man fortælle hvad man ser og hvilken lyd tingene eventuelt kan give/sige.
  4. Det er fint hvis dit barn taler baby-talk, men det skal du som forælder ikke begynde på. Tal som en voksen til dit barn og ikke som hvis du selv var en baby.
  5. Pas på med hvad du siger….dit barn forstår mere end du tror.
  6. Vær forsigtig med hvordan du taler. Hvis du vil have at dit barn gør noget forsigtigt, så må du sørge for at du også selv taler blidt. Hvis du er glad, så lad det høres gennem din stemme. Er du ’vred’ og vil du fortælle dit barn at der er noget at det ikke må? Så skal du også sørge for at lyde bestemt.
  7. Brug dit ansigt når du taler. Lav mimikker til at fortælle hvad du vil sige med ord!
  8. Varier tonelejet og stemmen. Lad være med at lave kedelige og monotome lyde, men find på noget som er sjovt at lytte til.

Så tal and tal, det er så vidunderligt at få kommunikationen i gang.

De vidunderligste hilsner

Lotte Søs

Vidunderlige Uger Teamet

Tigerspring

Et spring er en pludselig forandring i barnets mentale udvikling. Det fortæller, at der sker et fremskridt. Udviklingsspring forekommer hos alle sunde børn omkring de samme alderstrin, hos den ene i stærkere grad end hos den anden. De sker i forbindelse med forandringer i hjernen, der medfører en ny opfattelsesevne. Et spring består af to faser:

  1. Den vanskelige periode, som er kendetegnet ved, at barnet er mere omklamrende, grædende og humørsvingende, end det plejer. Barnets udvikling kan stå stille eller måske endda gå tilbage. Forældrene kan blive bekymrede eller endda irriterede.
  2. En periode, hvor der bliver gjort nye opdagelser, eller hvor tingene bliver gjort på en ny måde. Barnet har fået helt nye interesser og er blevet mere selvstændigt.

Om de Vidunderlige Uger

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.d. og Hetty van de Rijt, Ph.d. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan læse mere om de vidunderligste uger på www.vidunderligeuger