Er der noget indeni?

baby playing with blocks

Indeni, ovenpå og nedenunder

Hvad sker der lige for min verden? Som om den ikke var fuld af ting allerede, så har jeg opdaget, at der er langt mere end hvad jeg før har kunnet se. Mange ting har faktisk noget INDENI!!! Ja, det er rigtigt, indeni….. gemt væk fra mine øjne i så lang tid. Og ikke alting er indeni, noget gemmer sig faktisk OVENPÅ eller NEDENUNDER. Jeg har sindssygt travlt for tiden, for jeg er simpelthen nød til at få styr på mine omgivelser.

Jeg har en masse super fedt legetøj som af og til forsvinder for mig. Eller….. det var hvad jeg troede, da jeg var yngre og ikke vidste bedre. Nu ved jeg, at det faktisk bare gemmer sig nede i den store kurv. Og når jeg hiver i kanten af kurven, så vælter det ud på gulvet i en stor skøn bunke lige til at gå på opdagelse i. Noget af mit yndlingslegetøj er de farvestrålende kopper i forskellige størrelser. De er geniale til at gemme sig. Den ene indeni den anden ligger de og gemmer sig. Men jeg er ikke så nem at narre mere og jeg piller dem fra hinanden én efter én. Nogle gange lykkes det mig at sætte et par af dem OVENPÅ hinanden. Det er svært, men vildt flot og så laver det så dejligt meget lyd, når jeg vælter dem ned igen. Andre gange putter jeg noget andet legetøj ind i en af dem, bare for at se om man kan. Succesraten er stadig ret minimal. Min bløde og slaskede bamse, som er så perfekt at nusse med, er for eksempel ikke særlig god til at gemme sig i kasserne. Lige meget hvor meget jeg aser og maser, så stikker der hele tiden et par arme eller ben ud. Det går lettere med sutten, den er god til at gemme sig!!!! Det er min mors bryster i øvrigt også. Meeeen…. jeg har gennemskuet det, for de er ikke særlig opfindsomme og gemmer sig det samme sted hver evig eneste gang. Det er faktisk dejligt betryggende at vide.

Af og til vælter jeg ting bare for at se, om der gemmer sig noget spændende indeni. Derfor sørger min mor og far altid for at gennem de varme og skarpe ting langt væk, hvor jeg ikke kan nå dem. Det er nogle altså nogle super kvikke forældre jeg har fået tildelt 🙂  Nogle gange gemmer de selv noget spændende under et tæppe eller en kop, bare for at se hvor glad jeg bliver, når jeg finder det. Jeg bliver aldrig træt af den leg!

Den Vidunderligste Baby

 

En verden af sammenhænge

Når dit barn er knap et halvt år gammelt, træder han/hun ind i en verden af ”sammenhænge” og begynder at opfatte, hvordan ting hænger sammen indbyrdes. Det handler her også om simple ting, som f.eks. afstanden mellem ting, og hvilken plads tingene har i forhold til hinanden; legetøj i en kasse, bagved, ovenpå, nedenunder osv.

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.d. og Hetty van de Rijt, Ph.d. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan læse mere om de vidunderligste uger på www.vidunderligeuger