Grød er det bedste legetøj

Grød er det bedste legetøj

Grød er det bedste legetøj

Grød, ja det kan godt være du tænker “Nej tak”, men for mig er det en helt anden sag, jeg elsker grød! Mor og far kreerer alt muligt lækker til mig hele tiden, og jeg suger det bare i mig. De laver både den med flyvemaskinen og siger “mmmm” hele tiden. Det er bare så sjovt at spise og forleden skete der noget ekstra fedt.

Jeg er ret stor nu synes jeg, så I kan nok forestille jer, hvordan jeg havde det, da mor gav mig lov til at holde skeen. Jeg tror hun var lidt nervøs for hvad der skulle ske, for hun havde pakket mig ind i en kæmpe plastikdug og under min stol lå der også en.

Nå men visse vasse, pludselig sad jeg jo der med en ske i hånden og jeg havde godt regnet ud, at den kunne jeg putte ned i grøden. Jeg havde jo set massere af gange hvordan det fungerer. Far og mor tager skeen og sætter den ned i grøden, tager noget grød på skeen og fører den op til min mund, hvorefter jeg spiser og de sidder og ser mægtig glade ud mens jeg griner fordi det smager så godt.

Men så let er det jo heller ikke og tro mig, jeg fik den ikke de første mange gange. Jeg tog skeen i hånden og ned i grøden kom den, men det med at få grøden op på skeen… ja det skete ikke rigtig. Men så fandt jeg på noget helt andet… det at hamre skeen ned i skålen gav den sjoveste effekt… grøden røg ud til alle sider og det var så sjovt at sidde der og banke på den.

Nå, men jeg er da startet og det fedeste er, at mor og far synes jeg var SÅ god.

Glæder mig allerede til næste gang og tro mig, jeg skal nok få det lært – bare giv mig lidt tid.

 

De vidunderligste hilser fra

Den Vidunderligste baby

 

Syvende spring – Rækkefølgernes verden

I “rækkefølgernes verden” lærer barnet at genkende og beherske en række begivenheder og sammenhænge. For at spise grød med en ske skal man f.eks.: Tage skeen, putte skeen ned i grøden, skovle noget grød op på skeen, føre skeen op til ansigtet og putte den ind i munden (ikke ind i øjet). De kan endnu ikke klare hele programmet med at spise grød med en ske, men kan sagtens klare to-tre af trinene i rækkefølge: f.eks. Tage skeen, putte den i grøden og klaske med den, så grøden står til alle sider. Hvis du lader dem fortsætte, giver det et frygteligt griseri. Men med et underlag under stolen og en god portion tålmodighed er det en god investering, som nok skal tjene sig dobbelt ind.

 

Om de Vidunderlige Uger

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.d. og Hetty van de Rijt, Ph.d. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan læse mere om de vidunderligste uger på www.vidunderligeuger