Hmmmm……. Her er godt nok mørkt!”

vidunderligstebaby

Her er godt nok mørkt!

 

“Moaarrrr, Faa..aaarr, hvad skete der? Før var jeg her ikke og nu er jeg her. Hvad lavede I egentlig……?

Det er jo ikke altid man liiige opdager at man blevet til. Det er ret cool, men også temmelig stort.

Jeg ved jo godt, at du ved, at først så var jeg var bare et par celler men nu……. nu hænger jeg ret godt sammen for hvad jeg kan se. Der er et par ben, med fødder, en mave, arme, hænder og det vildeste er den der lange orm der midt på min mave. Den er godt nok sjov.

Jeg siger jer Mor og Far, jeg har bare travlt herinde! Jeg ved godt det, at det virker som om jeg ikke laver så meget andet end at svømme rundt i en masse vand og sparke dig lidt engang imellem Mor, men hvor skal jeg lige have meget på plads, inden jeg skal ud af denne hule jeg har her. Der er så meget jeg skal nå at udvikle inden jeg kommer ud. Jeg kan godt lide at være her lidt endnu, selvom her godt nok er mørkt.

Alt det jeg skal udvikle mig! Det er godt du sørger så godt for mig Mor, der kommer en masse ind gennem ormen, det kan jeg mærke er godt for mig.

Men ind i mellem kommer der godt nok noget der ikke smager godt, der er vi altså ikke helt enige Mor, om hvad du kan lide og jeg kan lide. Puhaa siger jeg bare.

Det bedste jeg ved, det er at jeg kan høre jeres stemmer… uhhh altså jeg bliver så glad når I siger jeg er dejlig og at I glæder mig til at se mig. Farmand brummer sådan lidt dybere end dig Mor.

Uhhh det er dejligt at være til, tak for at I gav mig liv kære Mor og Far.
Jeg glæder mig så meget til at se jer!

Fra den Vidunderligste Baby

 

Spring O

Udviklingsspring 0 er en betegnelse for alt det som dit barn allerede lærer mens det ligger i din mave. Ofte er vi helt naturligt meget fokuserede på al den fysiske udvikling som barnet gennemgår. Men hvad der også sker, er hele udviklingen af hjernen, de neurologiske baner, sanseligheden. Bla. kan dit barn allerede smage på dine følelser igennem fostervandet og høre på dit hjertes rytme hvordan du har det.

 

Vidunderlige Uger

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.D. og Hetty van de Rijt, Ph.D. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan læse mere om de vidunderligeste uger på www.vidunderligeuger.dk