Hvor er du min skat?

Hvor er du min skat?

Hvor er du min skat?

“Hvor er du min skat?” Ja, mor havde gang i et eller andet som jeg overhovedet ikke fangede i starten. Vi var ude ved puslebordet og jeg er en af dem som bare elsker at ligge der med bar røv. Der er varmt i rummet, mor synger, jeg slipper for ble og jeg har min ynglinguro oppe over mig. Det er stort… Nå men så en dag så smed mor sådan en klud over hovedet på mig og sagde “tit, tit, hvor er du?” Og tro mig, jeg forstod ingenting. Men min mor er jo en stjerne og hun tog min hånd op til kluden og tog den væk fra mit ansigt og sagde “Der er du jo.”

Det tog et par gange men så forstod jeg jo, at jeg var væk bag kluden og at mor ville have mig til at tage kluden væk. Og det kan jeg jo nu, for jeg har taget springet der gør, at jeg forstår meget mere af denne verden.

Udvikling er for fedt.

Elsker det.

 

Vi høres snart igen.
De vidunderligste hilsner

Den vidunderligste baby

 

En verden af glidende overgange – spring 4

Dette spring ind i erkendelsen af en verden af “glidende overgange” er aldersrelateret og forudsigeligt, og det viser sig omkring 12. uge. Det starter en udvikling af en lang rækker evner og aktiviteter. Dog er det forskelligt hvilken alder disse evner og aktiviteter viser sig for første gang. Det varierer meget og afhænger af dit barns præferencer, eksperimenteren og fysiske udvikling. For eksempel, evnen til at forstå glidende overgange er en nødvendig forudsætning for at kunne prøve at stå op med hjælp fra en voksen, men denne evne viser sig normalt et sted mellem 3-8 måneder.

 

Om de Vidunderlige Uger

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.d. og Hetty van de Rijt, Ph.d. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave for 150,- kr. + porto og du kan læse mere om de vidunderligste uger på www.vidunderligeuger