Jeg har vasket katten. Selv tak!

 

Collage of home life of a little girl with a red cat

Oh fryd!

Jeg har opdaget, at jeg kan kombinere to af mine yndlingsaktiviteter og samtidig gøre mine forældre vildt glade. Det er lige til at tisse i bleen af fryd over! Jeg ELSKER både at lege med vand og at hjælpe min mor og far i huset. Mine forældre ELSKER at alting er rent og er nogle gange for trætte til selv at få det gjort. Det er jo perfekt; vi er som skabt for hinanden!

Min mor og far er efterhånden blevet ret gode til at fornemme, hvornår jeg har en masse ekstra energi og overskud til at hjælpe dem. Så når jeg er færdig med at tømme køkkenskabene, stable skoene i gangen og ordne stueplanterne, kan de godt finde på at fylde en balje med vand og sætte mig i gang med at vaske op. Imens sidder de bare og ser beundrende på med deres trætte og taknemmelige voksenøjne. Nogle gange sidder de endda samtidig og læser på den lille dims jeg ikke må lege med, endnu….. Så meget tillid har de allerede til mine evner.

Det er min erfaring, at stort set alting med fordel kan vaskes. Og at jo mere sæbeskum, des renere bliver det. Med få undtagelser……. Både katten og rugbrødsmaden virkede på en eller anden måde lidt mindre friske efter deres bade. Det var også svært at holde fast på dem. Kis virkede anspændt og ivrig efter at blive færdig og min frokost blev slimet og begyndte at falde fra hinanden efter ganske få minutter. Nå, men jeg hygger mig og mine forældre bliver aflastet, alt imens jeg egenhændigt sørger for at løfte hygiejnestandarden op på et misundelsesværdigt højt niveau. Gad vide hvordan de egentlig klarede alting, før jeg blev så koordineret og mobil?

Alt er blevet en hel del lettere for mig at nå, nu hvor jeg er begyndt at gå lidt rundt oprejst. Hvis det skal gå rigtig stærkt foretrækker jeg stadig hænder/knæ-teknikken, men det er også cool at komme lidt højere op ind imellem. F.eks. kan jeg nu nå op til skuffen med bestik og på den måde få sat skub i frokostforberedelserne når de gamle er lidt sløve i optrækket. De har ofte bare brug for opmuntring og så går der ikke længe, inden der er mad på bordet til mig.   Med mindre at jeg dækker op til natmad, den har de endnu ikke rigtig fattet. Måske kommer det med deres næste udviklingsspring? Man har lov at håbe……

Den vidunderligste baby

 

Spring 8 – Programmernes verden

I Programmernes Verden, omkring 55 uger, er jeres barn blevet i stand til at se en hel kæde af handlinger som én helhed. Barnet er klar over, at en snavset tallerken skal ned i vandet, at man skal køre opvaskebørsten hen over den, at tallerkenen skal tørres af, og at alt dette kaldes at “vaske op”. Han/hun nyder at hjælpe jer med denne type opgaver. Og dertil hører naturligvis masser af dejligt sæbevand!

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.D. og Hetty van de Rijt, Ph.D. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan læse mere om de vidunderligste uger på www.vidunderligeuger

Og hvis du først er kommet med nu, kan du læse alle de tidligere indlæg fra Den Vidunderligste Baby her:

Hmmm…… Her er godt nok mørkt!

Ny dag – nye lemmer

Skal jeg ud af det her hul?

Elastikken sprang……

Min mor har de bedste bryster!!