Jeg er ikke perfekt. Er du?

mor og baby

Jeg skal ikke lyve…. jeg prøvede, alt hvad jeg kunne at gøre det perfekt, da jeg fødte min første søn for 15 år siden. Købe det rigtige, sige det rigtige og opføre mig rigtigt. Jeg tror, at vi alle gør det og hvorfor skal vi ikke gøre alt det som vi synes er det optimale, det bedste for vores barn? Jeg synes ikke, at det på nogen måde er problematisk, så længe vi gør det for os og for vores barn. Der jo lige så mange forskellige måder at gøre det på som vi er mødre og fædre.

Jeg glemmer aldrig den første nat jeg sad med min søn Lukas på Rigshospitalet ude i puslerummet og ikke kunne sove af den simple grund, at han ikke sov og jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre for at få ham til at sove. Følelsen af ikke at vide hvad der var det perfekte at gøre lige der og i alle mulige situationer fremover var skræmmende, for jeg er ikke perfekt.

Jeg har med årene fundet ud af at acceptere det uperfekte.  Jeg gør mit bedste og erkender, at nogle ting ikke er op til mig. Biologien, udvikling, børnenes pædagoger, kammerater, hvor de lander i skolen og alt muligt andet er ikke op til mig. Der er parameter jeg ikke kan styre eller gøre noget ved.

Det er derfor, at jeg stadig alle de år efter jeg stødte på Vidunderlige Uger er lige vild med bogen. Den kan fjerne noget af det pres vi føler og lade os vide, at på bestemte tidspunkter i de første 20 måneder vil vores kære guldklumper være meget omklamrende, og at det er helt normalt, ja faktisk biologisk. Og ikke nok med det, det er faktisk rigtig godt, for det er et tegn på, at de udvikler sig og forstår mere og mere af deres verden.

Jeg elsker, at jeg har fået lov at dele den passion for en bog som, ligesom min søn, landede i mine arme for 15 år siden og at jeg der igennem kan være med til at give andre mødre og fædre mere ro i forældrerollen.

Vi er her jo for at bidrage til hinanden og jeg er så taknemmelig for alle dem der har beriget mit liv på andre måder når det gælder mine 2 guldklumper.

De Vidunderligste hilsner

Søs

Vidunderlige Uger Teamet og mor til Lukas 15 år og Gabriel 7 år

 

Tigerspring

Et spring er en pludselig forandring i barnets mentale udvikling. Det fortæller, at der sker et fremskridt. Udviklingsspring forekommer hos alle sunde børn omkring de samme alderstrin, hos den ene i stærkere grad end hos den anden. De sker i forbindelse med forandringer i hjernen, der medfører en ny opfattelsesevne. Et spring består af to faser:

  1. Den vanskelige periode, som er kendetegnet ved, at barnet er mere omklamrende, grædende og humørsvingende, end det plejer. Barnets udvikling kan stå stille eller måske endda gå tilbage. Forældrene kan blive bekymrede eller endda irriterede.
  2. En periode, hvor der bliver gjort nye opdagelser, eller hvor tingene bliver gjort på en ny måde. Barnet har fået helt nye interesser og er blevet mere selvstændigt.

 

Om de Vidunderlige Uger

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.d. og Hetty van de Rijt, Ph.d. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan læse mere om de vidunderligste uger på www.vidunderligeuger