Jeg lader bare som om

Little brother and sister looking at a book while lying on bed

Jeg lader bare som om

Ja, jeg ved jo godt, at jeg ikke er stor nok til at forstå noget som helst af det der står i bogen, som jeg læser med min søster. Men jeg lader bare som om jeg kan, for jeg elsker når hun snakker løs om det vi kigger i, som vist nok hedder en bog.

For et stykke tid siden forstod jeg ingenting af, at noget var separat fra hinanden. Lige siden jeg er kommet hertil, har det hele nemlig føltes som en stor pærevælling som jeg bare var en del af.

Men så skete der det, at jeg lige pludselig forstod, at verden havde forskellige mønstre og former og at noget var seperat fra hinanden. Det var også der jeg begyndte at forstå, at min hånd havde et bestemt mønster og jeg vendte og drejede den rundt, for det var da helt enormt sejt at se hvad den kunne.

Meeeennn sådan var det jo ikke lige, da jeg begyndt at forstå det, for min far og mor havde hængt sådan nogle sorte og hvide forskellige mønstre op ved siden af puslebordet, så jeg kunne kigge på dem. I starten flippede jeg fuldstændig ud, jeg kunne simpelthen ikke overskue at kigge på dem. Så tog de dem heldigvis ned igen. Men da de kunne mærke at jeg var klar, kom de op igen. Jeg har nemlig de bedste forældre i verden! De kan bare det der med at finde ud af hvornår jeg er klar og ikke klar, nogle gange rammer de forkert, men skidt pyt med det for de giver aldrig op og jeg elsker det.

Så jeg lader bare som om når…

jeg ligger sammen med min søster og læser, så er det jo så fedt, at jeg kan se de forskellige mønstre i de billeder der er i bogen. Jeg forstår ikke, hvad alle de forskellige mønstre går ud på endnu, men det fortæller min søster gerne højt og bredt om og så er det igen at jeg bare lader som om at jeg forstår.

Jeg er en heldig kartoffel, sådan en kartoffel der pludselig en dag også kommer til at forstå, hvad alle de forskellige mønstre går ud på i bogen.

De vidunderligste hilsner

Fra den vidunderligste baby

 

Tigerspring 2 – En verden af mønstre

I løbet af disse uger tager barnet sit andet spring i sin mentale udvikling, kendt som “En verden af mønstre”. Efter at have taget dette spring, oplever barnet ikke længere verden som en stor suppegryde, hvor alt er blandet sammen. De begynder at adskille daglige mønstre. For eksempel opdager de deres hænder og ser overrasket på dem og vender dem. Mange af deres automatiske reflekser forsvinder, og barnet begynder at gøre ting med en intention. Alle bevægelser, barnet laver, ser stive ud i forhold til deres omverden, som var de en marrionetdukke.

Vidunderlige Uger

Du kan læse mere om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring også kaldet Tigerspring i bogen “Vidunderlige Uger”, som er baseret på forskning, skrevet af ph.d Frans X. Plooij og Hetty van de Rijt.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og læs mere om de vidunderligeste uger på vidunderligeuger.dk.