Jeg snakker som en papegøje.

papegøjer

Mit talent det er at snakke.

Ja, vi har jo alle sammen talenter, og vi er alle sammen helt særlige som dem vi er. Det er der jo ikke noget mærkeligt i.

Jeg elsker at snakke, og når jeg siger elsker, så mener jeg virkelig elsker. Min mor og far har også fået øje på det, og de er begyndt at kalde mig papegøje og det er jo ikke fordi, at jeg er den store dyreelsker, men jeg kan godt se, at de har en pointe. Men lige siden jeg fandt ud af, at ved at sige en masse lyde, så sagde mor og far dem efter som om vi havde en hel samtale, så har jeg været helt exet med at snakke. Ja, jeg er godt klar over, at jeg ikke kan de der sofistikerede lyde som kaldes ord endnu. Meeen et par stykker har jeg trods alt knækket koden på som, “mor”, “far” og “mam mam”. Den sidste er jeg helt vild med, for så får jeg mere at spise. Top smart med disse ord der virkelig får noget til at ske her i livet.

Nå, men jeg kom fra at jeg jo elsker at snakke fordi det er fantastisk at være i kontakt med alle andre omkring mig og det er så hyggeligt, og jeg elsker at fortælle om alt det jeg ser og oplever. Min mor sige, at jeg minder hende om tante Olga, hvad det så end betyder… men jeg tror nok, at hun levede for 100 år siden og elskede at snakke lige som mig. De siger, det er noget med at man er i familie med hinanden og så derfor kan minde om hinanden!? Men hvad det betyder har jeg altså ikke helt knækket koden på endnu.

Det med at vi alle har noget særligt, det er jo fantastisk synes jeg. Jeg elsker at snakke så det bruger jeg rigtig meget tid på. Jeg har godt set nogle af kammeraterne i vuggestuen være fuldstændig vilde med ting, som jeg jo må indrømme ikke lige er mig. Nogle elsker at være ude på legepladsen og knokle rundt og de har allerede lært at gå. Det har jeg ikke specielt travlt med. Andre elsker at spille på musikinstrumenter og springer op når vi hører musik, men heller ikke det er lige mig.

Men jeg kan lide at snakke og det er jeg super fantastisk til, det siger jeg dig. Og jeg kan slet ikke vente til mor, far og jeg skal have rigtig mange rigtige samtaler. Nøjjj hvor bliver det fedt!

De vidunderligste hilsner

Fra den Vidunderligste Baby

 

Hold øje med dit barns personlighed den er helt unik!

I løbet af det første år lærer du dit barn at kende og omvendt. Dets personlighed træder tydeligere frem, og det er uden tvivl noget, du holder rigtig godt øje med. Et meget vigtigt aspekt af dit barns vordende personlighed er dets interesser, eftersom de også afgør, hvordan barnet udvikler sig, hvordan det tackler mentale udviklingsspring, hvordan det mestrer færdigheder, og hvad det gerne vil have ud af livet. Og ja, det sker allerede i denne tidlige alder.

 

Vidunderlige Uger

Du kan læse mere om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring også kaldet Tigerspring i bogen “Vidunderlige Uger”, som er baseret på forskning og skrevet af ph.d Frans X. Plooij og Hetty van de Rijt. Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan desuden læse mere om de vidunderligeste uger på vidunderligeuger.dk