Jeg springer som en tiger…..

Tiger

….. og kommer rigtig langt!

Ja, jeg ved jo ikke hvorfor det har fået navnet Tigerspring i sin tid, det er i hvert fald længe før jeg blev født. Men jeg har godt nok hørt udtrykket brugt om mig mange gange efterhånden.

Jeg er ret stor nu. Jeg går og jeg taler (sådan du ved…. ret okay selvom ikke helt flydende) og jeg ved hvad jeg vil. Nå, men jeg ved i hvert fald så meget som at en tiger springer langt og tænker derfor, at det må være der udtrykket kommer fra. For at springe langt…..det kan jeg!

Lige pludselig fra den ene dag til den anden, så er der gang i min hjerne og den udvikler sig for vildt. Nervesystemet udvikles og neuronerne begynder at finde sammen på nye måder i min hjerne og det er bare rigtig heftigt… for hver gang det sker, så forstår jeg mere af min verden.

Jeg bliver nok nød til at indrømme, at jeg bliver vildt besværlig hver gang det sker. Det er fordi, der er så meget nyt jeg skal forstå og jeg altså bliver bange. Det er jo egentlig ikke fordi jeg er en bangebuks, men det er bare overvældende, når verden pludselig bliver større og større. Jeg er jo bare lillebitte mig.

Jeg har fundet ud af, at jeg er mig, og du er dig. Det betyder også, at jeg har min egen mening om, hvordan jeg synes det hele hænger sammen. Det er I ikke altid enige med mig I, og så kan jeg jo godt give den gas… hvis jeg altså synes, at det er passende. For det kan jeg nu. Jeg kan nemlig vælge. Ligesom jer kan jeg vælge, om jeg vil være hjælpsom og sød, eller om jeg vil være sur og gal.

Det er ret fantastisk SELV at kunne vælge nu hvad jeg vil være! Det gør mig ret stor og det kan jeg lide.

Tak! far og mor for at I hjælper mig med at blive stor og blive mig.

Fra den Vidunderligste Baby

 

Spring 10 (75 uger) “Systemernes verden”

Ved det tiende spring bliver barnet i stand til at opfatte og håndtere “systemer”. De er nu i stand til at forstå en verden af principper, og anvender ikke længere principper så stringent som før. Barnet er nu i stand til at justere principper i forhold til skiftende omstændigheder og begynder også at forstå, at de kan vælge, hvordan de vil være: ærlig, hjælpsom, omsorgsfuld, tålmodig osv. eller vælge at være det modsatte.

 

Vidunderlige Uger

Du kan læse mere om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring også kaldet Tigerspring i bogen “Vidunderlige Uger”, som er baseret på forskning, skrevet af ph.d Frans X. Plooij og Hetty van de Rijt.