Jeg synes heller ikke, at det er sjovt.

Jeg synes heller ikke det er sjovt, min-mave, vidunderlige ugerJeg synes heller ikke, at det er sjovt.

Hvorfor er det at jeg ikke synes det er sjovt? Jo nu skal jeg fortælle dig det. Jeg ved godt, at du måske troede jeg lige var smuttet for det er jo lidt tid siden du har hørt fra mig, den vidunderligste baby,… men det var jeg slet ikke.

Ser du, det er ikke altid så nemt at være baby. Jeg ved godt, at I synes det er super hårdt ind imellem at have mig, for jeg kan jo stikke i et hyl når som helst og især når jeg udvikler mig.

Jeg ved godt, at I nogle gange tænker “Kan det virkelig være så hårdt et arbejde at vokse?”… og ja det kan det faktisk godt. Jeg ved også, at det er svært at forestille sig, men når jeg går igennem et Tigerspring (du ved der hvor jeg lige pludselig forstår mere af verden på bestemte tidspunkter), så er det som at vågne op på en helt anden planet den ene dag til den anden.

Det er så overvældende at jeg synes ikke det er sjovt.

Det er som om, at alting er helt anderledes, selvom det egentlig er det samme. Når jeg ca. 5 uger gammel, så holder verden op at være en stor flimrende gryde og står lige pludselig skarpere. Det er så overvældende og det eneste jeg så kan… for jeg kan jo hverken sige noget eller forstå det… det er at hænge på jer og græde og fortælle jer hvor voldsomt det er.

Ligesom jer synes jeg heller ikke det sjovt. Men det fedeste ved Tigerspring det er, at de går over, og det bedste ved dem er, at I kan finde ud af hvornår de kommer så I bedre kan være klar til dem og være i dem. På den måde bliver det nemmere for os alle.

I er vidunderlige kære far og mor.

 

De vidunderligste hilsner

Fra den vidunderligste baby

 

Tigerspring – Spring 1

Første gang at barnet’s opfattelse af verden ændrer sig.

Alt indikerer, at dit barn gennem dette spring oplever en hurtig modning af sit stofskifte, sine organer og sine sanser. De bliver tydeligt mere interesseret i verden omkring sig og kan nu også se længere end de tidligere 20-30 cm. Som forælder kan du mærke, at de pludselig reagerer mere på dig og andre. barnet græder nu også med rigtige tårer.

Lige før barnet tager dette spring, øges deres hjerneomkreds væsentligt. Sukkerstofskiftet forandrer sig også. Der sker altså rigtig meget i deres hoveder lige nu. Det er således ikke for ingenting, at det kaldes et “spring”!

 

Om de Vidunderlige Uger

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.d. og Hetty van de Rijt, Ph.d. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan læse mere om de vidunderligste uger på www.vidunderligeuger