Jeg trænger til at hvile… Gør du også?

hvile

Jeg trænger til at hvile… Gør du også?

Hvile… åh gud hvor er det dejligt. Jeg er faktisk fuldstændig mast ovenpå det sidste Tigerspring og nu trænger jeg bare til at slappe max. af. Du har ingen idé om hvor anstrengende det er at udvikle sig. Jeg har sovet mega dårligt, har slet ikke kunnet spise og ro… det har været som en by i Rusland jeg overhovedet kender navnet på. Den der indre ro har bare været helt væk, jeg har været så bange og overvældet over at verden pludselig forandrede sig. Alt som var kendt igår var nu helt nyt.

Grædt og grædt…

Jeg har grædt og grædt og jeg ville bare være oppe hos mor og far og de blev jo også ret trætte… for jeg var meget insisterende på, at jeg ville ikke andet. Men de var gode, de vidste jo at det bare var for en periode at jeg ville været ret umulig og de vidste også hvorfor… fordi jeg udvikler mig i ryk på meget bestemte tidspunkter. De siger de hedder Tigerspring.

Nu er jeg træt og det er mor og far også, for øj…. den var sej denne gang, men nu kan jeg også en hel masse nye ting – jeg har i hvert fald udviklet mig mentalt til at det kan rykke.

Det bliver så sjovt.

Men lige inden da, der skal jeg hvile…

Hvad med dig?

Skal du også hvile? 🙂

 

De vidunderligste hilsner

Fra den vidunderligste baby

 

Tigerspring

Et spring er en pludselig forandring i barnets mentale udvikling. Det fortæller, at der sker et fremskridt. Udviklingsspring forekommer hos alle sunde børn omkring de samme alderstrin, hos den ene i stærkere grad end hos den anden. De sker i forbindelse med forandringer i hjernen, der medfører en ny opfattelsesevne. Et spring består af to faser:

  1. Den vanskelige periode, som er kendetegnet ved, at barnet er mere omklamrende, grædende og humørsvingende, end det plejer. Barnets udvikling kan stå stille eller måske endda gå tilbage. Forældrene kan blive bekymrede eller endda irriterede.
  2. En periode, hvor der bliver gjort nye opdagelser, eller hvor tingene bliver gjort på en ny måde. Barnet har fået helt nye interesser og er blevet mere selvstændigt.

 

Om de Vidunderlige Uger

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.d. og Hetty van de Rijt, Ph.d. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan læse mere om de vidunderligste uger på www.vidunderligeuger