Min første jul

 baby med nissehue

Se, jeg ved godt, at det er en stor ting… min første Jul!

Og hvis jeg forstod noget som helst af det, så er jeg ret sikker på, at jeg ville være lige så begejstret, som da mor tog juleguilanden ned fra loftet i søndags. Jo, jo du skal ikke tro, at det gik min næse forbi at der skete noget særligt, for alle de der mennesker som jeg nok tror bliver kaldt min familie, de var der i søndags. Og jeg så, at de drak en masse kaffe og fik en masse kager og alle sagde ejjjj da de tænkte et lys på den der grønne krands. Og ja, jeg er jo stadig der i min udvikling, hvor det ikke interessere mig en dyt. Så længe der er gode babser, så jeg tilfreds.

Men du mega julemand, hvor er der meget at kigge på for mor og far de har pyntet op med en masse ting i hele huset og jeg mener HELE huset, der er bestemt ikke sparet på noget.

Og det fedeste ved det hele er, at jeg lige har været igennem spring 2, det vil sige, at jeg forstår forskellige mønstre, så jeg forstår nu at det er forskelligt og ikke en stor pærevælling.

Det fedeste er jo også, at jeg har forstået, at jeg har to hænder og det gør at jeg indimellem kan ramme alt der der julestads der hænger rundt omkring.

Min mor gav mig godt nok en julehue på og alle sagde: “nøj… hvor ser du sød ud!” da jeg kom rundt, men jeg synes altså ikke selv, at det er det alle-cooleste jeg har set i mit liv.

Så kære far og mor… jeg er så glad for alt det fine I har hængt op! Jeg er top stimuleret og får øvet mine nye færdigheder.

Jeg glæder mig til at holde min første jul sammen med jer.

Fra den Vidunderligste baby

 

8 uge – spring 2 – mønstrenes verden

Fra og med dette spring oplever dit barn ikke længere verden som én helhed, som en “tåge”. De begynder at kunne skelne faste “mønstre” i tågen. Dit barn opdager sine hænder kigger forbavset på dem og vender og drejer dem. Ved dette spring mister de mange af de automatiske reflekser og begynder målrettet at kunne styre det, Ved dette spring oplever barnet, at han/hun kan skelne mellem forskellige mønstre både omkring sig og i sin krop.

 

Vidunderlige Uger

Du kan læse mere om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring også kaldet Tigerspring i bogen “Vidunderlige Uger”, som er baseret på forskning, skrevet af ph.d Frans X. Plooij og Hetty van de Rijt.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og læs mere om de vidunderligeste uger på vidunderligeuger.dk

Læs eller genlæs også Sansernes Jul fra 2014 her