Enkle strategier til at overleve et tigerspring

en baby gennemgår tigerspring, i sin udvikling

Når du ansøger om ”kørekort” til at blive mor, hører du om ”den jamrende plageånd” og andre fuldstændig forventelige skrækscenarier.

Disse samtaler bliver som regel blandet op med overstrømmende, strålende historier om, hvor vidunderlig det er at blive mor.

Hvad de derimod ikke fortæller dig, er HVORFOR, og denne mangel på information fører ofte til følelser af utilstrækkelighed, ærgrelse og skyld – for ikke at tale om bekymringer og træthed.

Men før du lader dine frustrationer overtager det hele, skal du tænke på, at selv om det hele kan være nok så enerverende, er det også tegn på en sund mental udvikling.

Fra tid til anden bliver alle forældre over hele verden plaget af et utrøsteligt barn.

Det er faktisk sådan, at vi igennem vores mangeårige verdensomspændende forskning har fundet ud af, at sunde børn er grædende, besværlige, krævende og irritable på de samme alderstrin.

Tænk lige over det – har du nogensinde undret dig over, hvorfor dit normalt så søde og afbalancerede barn med ét bliver vanskelig og krævende?

For derefter, helt ud af det blå, at gøre ting det ikke var i stand til dagen før. Virkelig utroligt.

Vores forskning har vist, at børn gennemgår 10 store forudsigelige, aldersrelaterede forandringer – eller udviklingsspring – i løbet af de første 20 måneder af deres liv.

I løbet af denne periode vil de lære mere end på noget andet tidspunkt i deres liv.

Med hvert spring sker der en drastisk forandring i dit barns mentale udvikling, der ikke alene påvirker dets humør, men også dets sundhed, intelligens, sovemønstre og dets gråd, søgen efter kontakt og irritation.

Derfor er det vigtigt at lære at genkende disse perioder og finde ud af, hvad der sker inde i dit barns hoved.

Læs også: Nyfødte børn kan også kede sig

 

Enkle strategier til tigerspring

Selv om det kan virke svært, er der måder at håndtere dit barns stormfulde og vanskelige perioder på.

 

Vær advaret på forhånd:

Hvis du på forhånd ved noget om de faser, dit barn gennemgår i løbet af disse magiske udviklingsspring, er du ikke alene bedre forberedt til at ride på bølgen af stormfulde perioder, men du vil også være bedre i stand til at inkorporere de legeaktiviteter, der vil hjælpe dig til at forbedre dit barns opmærksomhed og tilfredshed.

 

Opmuntring til opdagelse:

Bring dit barn i kontakt med situationer, lege og legetøj, der hjælper det med at opdage mulighederne i dets voksende hjerne. Jo før barnet opdager sine nye evner, jo bedre vil puslespilsbrikkerne i dets hjerne falde på plads!

 

Kærlighed er alfa og omega:

Trøst barnet, når det har brug for at blive trøstet. Du kan aldrig forkæle en baby med for meget kærlighed!

Læs også: Vindunderlige uger med udviklingsspring

 

Sov og drøm:

Vær sikker på, at barnet får den tid og hvile, der er nødvendig for, at det kan vænne sig til sin hjernes nye kapacitet.

Det er vigtigt ikke at begynde at gennemføre større ændringer i dets sovevaner og andre rutiner i denne fase.

 

Snak en masse:

Det gælder både for mor og barn. Hvis du har det svært, skal du fortælle din mand, partner eller ven om dine frustrationer.

Husk at tage noget tid for dig selv – du vil blive overrasket over, hvor meget du får ud af bare en time eller to med ”jeg-tid”!

Og du vil blive lige så overrasket over, hvor meget dit barn vil få ud af at tilbringe noget kvalitetstid sammen med en anden.

 

Sidst, men ikke mindst…

skal du huske i forbindelse med hvert udviklingsspring, at dit barns hjerne er som en stor badesvamp, der suger så meget information som overhovedet muligt til sig … og så lige lidt mere!

Dit barn arbejder hårdt for at gøre denne nye og skræmmende verden, der følger med hvert nyt udviklingstrin, genkendelig.

Så som forælder skal du tage en dyb indånding, finde din tålmodighed frem og huske på, at de stormfulde perioder går over.