Tigerspring 1 – de magiske spring.

Tigerspring 1Tigerspring 1

Tigerspring 1, er det første spring ud af 10 som dit barn tager de første 20 måneder af deres liv.
Det meste af de seneste fire eller fem uger har du set dit lille barn vokse meget hurtigt. I er blevet fortrolige med hinanden, og du har lært alle dets små særheder at kende. Barnets verden er svær at forstå på dette tidspunkt. Den er i blidt fokus, og dens egenskaber er udefinerede – på visse måder har den ikke været så forskellig fra livet i din livmoder.

Før de tåger, der omslutter dets småbarnsverden, skilles og giver barnet mulighed for at finde mening i alle de indtryk, det har haft travlt med at absorbere de seneste uger, skal det gennemgå sit første store udviklingsspring. Ved omkring fem uger og sommetider så tidligt som ved fire uger begynder dit barn at tage sit første spring fremad i sin udvikling.

Nye fornemmelser bombarderer det indefra og udefra, og som regel er barnet forvirret over dem. Nogle af disse nye ting har at gøre med udviklingen af barnets indre organer og dets stofskifte. Andre er resultatet af barnets voksende bevidsthed, og det betyder, at barnets sanser er mere følsomme, end de var lige efter fødslen. Så det er ikke så meget sansningerne i sig selv, der forandrer sig, men snarere barnets opfattelse af dem.

Tigerspring

Et spring er en pludselig forandring i barnets mentale udvikling. Det fortæller, at der sker et fremskridt. Udviklingsspring forekommer hos alle sunde børn omkring de samme alderstrin, hos den ene i stærkere grad end hos den anden. De sker i forbindelse med forandringer i hjernen, der medfører en ny opfattelsesevne. Et spring består af to faser:

  1. Den vanskelige periode, som er kendetegnet ved, at barnet er mere omklamrende, grædende og humørsvingende, end det plejer. Barnets udvikling kan stå stille eller måske endda gå tilbage. Forældrene kan blive bekymrede eller endda irriterede.
  2. En periode, hvor der bliver gjort nye opdagelser, eller hvor tingene bliver gjort på en ny måde. Barnet har fået helt nye interesser og er blevet mere selvstændigt.


Om de Vidunderlige Uger

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.d. og Hetty van de Rijt, Ph.d. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan læse mere om de vidunderligste uger på www.vidunderligeuger