Uhh Uhh… jeg har en god røv

young child asleep

Ja det har jeg altså! Også selvom den for det meste er pakket godt ind i en ble… Jeg er jo godt klar over, at det ikke duer uden ble, men nøj hvor jeg er glad, når jeg får lov at ligge med bar røv. Der er ikke noget bedre end at ligge og sno sig uden tøj på og hvis I så samtidig laver “tittebøh” med mig, så er det bare helt i top. Ja faktisk så kan jeg ikke ønske mig meget mere af livet.

Der er også perioder, hvor det bare ikke kører når jeg skal skiftes, og jeg så virkelig synes, at det er helt forfærdeligt. Perioder hvor jeg ikke kan lide at være uden tøj på og føler mig alt for følsom når jeg ligger der helt alene.

Og de perioder dem kender du godt… de voksne kalder dem vist Tigerspring… noget med at min hjerne vokser og jeg forstår mere af verden. Men jeg ved bare, at hele verden føles så stor og overvældende og mine sanser er endnu mere følsomme når det står på. Derfor kan jeg i de perioder ikke altid så godt lide at ligge og være nøgen og du har nok set mig lave den der med at skrige med munden på vid gab og fuldstændig spændt krop… Ja, kønt er det ikke, men det virker.

Jeg ved jo ikke rigtig hvordan jeg ellers skal sige det… og selv hvis jeg havde haft et veludviklet sprog, så ville jeg ikke engang vide, hvad jeg skulle sige, andet end at verden føles uoverskuelig og at jeg har det bedst, når jeg er i favnen på min Far eller Mor.

Nå, men nok om det. Lige nu er jeg ikke midt i et spring og jeg føler mig såååå godt tilpas. Det er slet ikke så dårligt at kunne gå og vrikke med min rigtige gode røv.

Fra den vidunderligste baby

 

De 10 Tigerspring

De 10 tigerspring omhandler 10 mentale udviklingsspring barnet laver de første 20 måneder af sit liv.

Det betyder, at på meget bestemt tidspunkter (uge 5, 8, 12, 19, 26, 37, 46, 55, 64, 75) sker der en masse nye koblinger mellem neuronerne i hjernen og nervesystemet vokser. I disse faser bliver barnet ofte mere uroligt, sover dårligere, vil ikke spise og vil helst være i din favn.

 

Vidunderlige Uger

Du kan læse mere om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring også kaldet Tigerspring i bogen “Vidunderlige Uger”, som er baseret på forskning og skrevet af ph.d Frans X. Plooij og Hetty van de Rijt.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan desuden læse mere om de vidunderligeste uger på vidunderligeuger.dk