Vi Elsker Udvikling

Vi elsker udvikling

At elske udvikling kan være svært.

Men udvikling er et tegn på vækst og vækst er et tegn på en god udvikling når vi taler om børn.

Vi udvikler os hele livet, lige fra det spæde sekund vi bliver undfanget og gennem mange forskellige faser, som netop starter fra det første sekund.

2 celler bliver til fire celler og langsomt udvikles til det lille barn inde i vores mave.
Vi glædes over at maven vokser, for det betyder, at barnet vokser og når barnet vokser ved vi, at det har det godt. Når barnet fødes glædes vi over, at det har vokset sig stærkt nok til at komme ud af vores maver og vi kan lide at vide hvornår det nogenlunde sker. Vi kan godt lide at vide, at vi skal være gravide i ca. 9 måneder, det giver tryghed.

Tryghed i at vide hvad der sker.

Det giver os tryghed at vide, at vores barn skal igennem en bestemt udvikling. Det giver os tryghed, at vi ved barnet kommer til at spise selv, krybe, kravle, gå, tale m.m., og ikke mindst det giver os tryghed at vide, hvornår det nogenlunde sker.
Udvikling er ikke altid let. Inden barnet kan alle de fysiske ting, kommer først den mentale udvikling og den er ikke lige så let at få øje på. Når den mentale udvikling foldes ud, sker det i spring og Hetty og Frans opdagede, at der er et videnskabeligt biologisk mønster i denne udvikling de første 20 måneder af barnets liv.

Det betyder, at på meget bestemt tidspunkter (uge 5, 8, 12, 19, 26, 37, 46, 55, 64, 75) sker der en masse nye koblinger mellem neuronerne i hjernen og nervesystemet vokser. I disse faser bliver barnet ofte mere urolig, sover dårligere, vil ikke spise og vil helst være i din favn.

Trygheden består i at vide, at den svære – men nødvendige – udvikling barnet gennemgår er en naturlig del af alle børns vækst. Og at du som forælder kan hjælpe og støtte dit barn ved bare at være til stede og bevidst give den ekstra omsorg og tryghed dit barn vil have brug for i de urolige og omklamrende perioder der omgiver et mentalt udviklingsspring.

Så når dit barn går igennem de faser så tænk på, at selvom det kan være rigtig hårdt, så er det også rigtig godt. At det dit barn gennemgår er naturlig udvikling, udvikling til at forstå livet omkring sig. Det er intet mindre end fantastisk… og netop derfor elsker vi udvikling.

Vidunderligste hilsner

Vidunderlige uger Teamet

Om de vidunderlige Uger

Du kan læse om de 10 forudsigelige mentale udviklingsspring, også kaldet Tigerspring, i bogen “Vidunderlige Uger”. Bogen er skrevet af forsker parret Frans X. Plooij, Ph.d. og Hetty van de Rijt, Ph.d. og er baseret på over 35 års forskning i forældre-barn interaktioner.

Bogen kan købes fordelagtigt her på min-mave og du kan læse mere om de vidunderligste uger på www.vidunderligeuger