Close
Hvorfor lave Gravidyoga? – en fysisk og mental forberedelse til fødslen
facebook pinterest twitter

Hvorfor lave Gravidyoga? – en fysisk og mental forberedelse til fødslen

yoginiyoga 23 februar 2013, 13:18

Hvorfor lave gravidyoga

Når graviditetstesten viser positiv, kan det være tillokkende at snige sig til 9 måneder på sofaen med fjernbetjeningen i den ene hånd og tekoppen i den anden. Og selvom du i den grad skal huske at slappe af og tage dine pauser, mens maven vokser, er det også en periode, der kræver, at du er i dit livs form!

Her er gravidyoga et fabelagtigt værktøj.

Du lærer at anvende nogle af yogaens enkle og virksomme redskaber, så du både mentalt og fysisk er klædt på til fødslen af dit barn. Jeg vil ikke bilde dig ind, at det er vejen til en smertefri fødsel. Men laver du øvelserne regelmæssigt – hvad enten hjemme på stuegulvet med en DVD eller tilmelder dig et hold- er du godt hjulpet på vej.

Hvis du kommer ned på yogamåtten og integrerer vejrtrækningen med de fysiske øvelser et par gange om ugen (og gerne flere), vil det langsomt blive en del af din kropslige hukommelse, som vil hjælpe dig før, under og efter fødslen.

At lave yoga under graviditeten vil blandt andet:

  • Styrke din gravide krop på en sikker måde
  • Forberede din krop og dit sind på at føde et barn
  • Tilbyde dig en rolig yogastund, hvor du kan vende opmærksomheden mod barnet i din mave

Det sidste er måske den allervigtigste anledning til at dyrke yoga under graviditeten. Yogaen er et pusterum for dig og dit barn. En rolig stund til bare at være sammen. De fleste med en travl hverdag, når sjældent at stoppe op og ære det mirakel, der udfolder sig i løbet af de ni måneder. Giv dig selv og din baby den gave, det er at gøre det. Det er min klare overbevisning, at allerede mens dit barn vokser sig stort og stærkt inde i maven, kan I opbygge en tæt kontakt. Derfor vil jeg invitere dig til at lade din ugentlige – eller måske daglige – yogastund være et tidspunkt, hvor du giver dig selv plads til at nyde og opleve din graviditet.

Hvis du synes, det lyder lidt for frelst, så koncentrer dig i første omgang om de fysiske øvelser. De vil helt sikkert hjælpe dig gennem den kraftpræstation, det er at føde et barn.

Stay tuned for gennemgang af nogle enkle øvelser, som du nemt kan integrere i din hverdag. Eller download min gratis e-bog “Yoga for to” på min hjemmeside: yoginiyoga.dk.

Namasté, Trine