Close
Nøgenhed vs. nøgenforskrækket
facebook pinterest twitter

Nøgenhed vs. nøgenforskrækket

Avatar
zeniaslivsommor 15 december 2016, 12:17

Nøgenforskrækket!  Jeg synes simpelthen at det er forkasteligt at vi i 2016 er så nøgenforskrækket og nærmest ikke tør at tage vores børn med i svømmehallen eller have dem med i bad når de bliver over 1 år. Herhjemme hvor vi bor går vi rundt nøgne hver dag indtil vi får tøj på, vi går i bad med vores børn nøgne, Jonas går i bad med Annabell og Maggie nøgen, jeg går i bad med Annabell og Maggie nøgen. Og jeg kan absolut ikke se det forkerte i det. Vi har da taget vores “forholdsregler” med at fortælle Annabell, at far har en tissemand og mor har en tissekonen og dem må man ikke røre ved – men igen, Annabell har aldrig været interesseret i vores kønsdele. Hun synes ikke det er mærkeligt, at far har det ene og mor har det andet.

Jeg kan mærke at det løber mig koldt ned ad ryggen, når samtaleemnet drejer ind på at man ikke burde gå i bad med sine børn nøgen, og hvilken “fare” og “misforståelser” der kan komme. Fordi at jeg er total modstander af, at være så nøgenforskrækket som folk er. Nøgenhed er en naturlig ting, nøgenhed giver et indblik i hvordan vi hver især ser ud, at alle er forskellige, store som små, tykke og tynde. Jeg er helt sikker på at man får det bedre med sig selv i voksenlivet hvis man har set forskellige nøgne kroppe, for alle er ikke ens. Alle er ikke tynde eller har store bryster, alle ser ikke ud som dem i bladene gør. Vi er nemlig alle sammen forskellige.

Jeg vil rigtig gerne give mine børn den værdig, at de ikke er blufærdige, og har et behov for at dække sig til hele tiden, at de synes deres krop er forkert, fordi de aldrig har set andres. Ikke for at sige, at mine børn skal gå og “blotte” sig selv til alle og enhver. Men, jeg vil i hvert fald ikke have at de skal skamme sig over deres krop når de bliver ældre. De skal kunne gå i bad til gymnastik med de andre piger, de skal kunne stå og prøve tøj i prøverummet med deres veninder uden at være flove over hvordan de ser ud.

Jeg tror vi alle sammen skal tage en dyb indånding og være nøgne med vores børn, lære dem om kroppen, hvad der er dit og mit, hvad man må og ikke må. Det hele er ikke så farligt endda.