Close
At kæmpe mod fordommene
facebook pinterest twitter

At kæmpe mod fordommene

Avatar
zeniaslivsommor 26 oktober 2017, 17:23

Som ung mor, vil man ikke stemples

Siden jeg blev planlagt gravid som 19 årig med Annabell, kæmpede jeg mod en masse forestillinger om at unge mødre var decideret dumme, ikke kunne tage en uddannelse og nasse på samfundet. Jeg blev ofte spurgt om Annabell nu var planlagt eller det var en upser – jeg blev så forarget hver gang og blev faktisk rigtig ked af det. Annabell var planlagt og hun var det største ønske jeg havde, hun tog 2 cyklusser at lave – og jeg gjorde alt hvad jeg kunne for at “forhøje” min fertilitet. Jeg stoppede med at ryge, spiste vitamin piller, skar utrolig meget ned på colaen og teen. Annabell var planlagt, selvom jeg var 19 år gammel.

Men jeg kæmpede

Jeg fik tilbudt at komme ind på familie ambulatoriet inde på OUH pga. min alder og fordi at jeg som ung teenager havde nogle problemer. Allerede der følte jeg mig stemplet, som ung og dårlig mor – allerede inden jeg havde født. Jeg kæmpede en kamp med at her altid var rent og pænt i mit hjem inden sundhedsplejersken kom på besøg, og jeg var død træt, men jeg ville bare ikke vise det, kun fordi at jeg ikke ville stemples som ung, dum og doven.

Jeg kæmper stadig utrolig meget med komplekset om at være ung mor, fordi jeg havde to små børn i en alder af 22 år. Jeg kæmper for at opdrage mine piger til at være høflige og høre efter og generelt være gode børn, ikke fordi det lykkes altid. De snor mig ofte om deres lillefinger og så må jeg jo tage den derfra. Men når vi var ude blandt andre mennesker, var det utrolig vigtigt at vise til omverdenen, at det her kunne jeg altså godt. Jeg var og er en god mor selvom at jeg kun var 20 år da Annabell blev født.

Jeg har lært

Jeg har lært at lade de dumme bemærkninger ryge ind af de ene øre og ud af det. Jeg har fået selvtillid nok til at vide at jeg er en god mor, at jeg gør alt hvad jeg kan for mine børn. Jeg er snart færdig med min uddannelse og derfra kan man sige at jeg klarede den. Jeg har fået to skønne unger, jeg har snart en uddannelse, jeg har en dejlig mand, to dejlige hunde og et skønt hus.
Jeg er heldig! Jeg havde muligheden for at blive ung mor – og det kan jeg selvfølgelig kun takke Jonas for. Men jeg er så sindsyg heldig, og de to dejlige piger, er det aller bedste der nogensinde er sket for mig. <3 <3

Maggie. <3

Maggie. <3

Bellefisen <3

Bellefisen <3

Begge dejlige piger <3

Begge dejlige piger <3

Ung mor og Belle

Ung mor og Belle